Театралният фест "На брега" стартира днес

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:03 / 07.09.2010
717
От днес Бургас става сцена на театралното изкуство, предаде репортер на Burgas24.bg. Тази вечер в драматичния театър "Адриана Будевска" започва 12-ото издание на театралния фестивал "На брега". Седем заглавия включва програмата на форума. Тази вечер начало на фестивала ще даде постановката, която е и премиера на бургаския театър "Търси се драматическа актриса", с режисьор Юрий Погребничко по "Лес" на Островски. Режисьорът- Погребничко е народен артист на Русия и тази година получи най-голямата театрална награда на Русия "Златната маска" за режисура. Той не е непознат на ценителите на театралното изкуство в Бургас , преди няколко години той представи постановката "Женитба". На сцената тази вечер бургазлии ще видят Асен Блатечки и Мария Сапунджиева.

В "На брега" тази година има включено и още едно премиерно заглавие -"Балкански аристократи" с режисьор Бойко Богданов, с участието на Тончо Токмакчиев. Постановката е предвидена за 11 септември. Във фестивала ще се представят редица културни институции-столичният "Театър 199" -със спектакъла на Галин Стоев "Смешнострашно". Пиеса на Яна Борисова, участва Стефан Вълдобрев. Ще има едно руско и едно канадско представление, които поддържат международния имидж на фестивала.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).