Тази фолклорна прима се подмладява с китайска добавка от най-ново поколение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:08 / 23.06.2024
1170
Фолклорната прима Поли Паскова ще се подмладява с китайска добавка от най-ново поколение.

Преди броени дни певицата се завърна от двуседмично турне в Китай и Южна Корея с фолклорния ансамбъл "София 6“ и го определя като своя осъществена мечта. Това й е второ ходене до Пекин, но този път е успяла да разгледа и други градове като Тиендзин, където живеят 13 милиона души. "Два часа пътувахме в самия град и нямаше никакво задръстване, както и хора по улиците. Това ме учуди много. Дали работят или нещо имаше, не знам. Огромни сгради, впечатляваща икономика, но ми липсваше небето – всичко е смог, не се вижда нито слънце, нито нищо. Пях пред 9 хиляди души, трябваше и реч да държа на сцената, беше много вълнуващо. Бяха превели заглавната песен на новия ми албум "Красиви 100 неща“ на китайски, а речта ми – на китайски, монголски и руски, тъй като присъстваха хора от цял свят. Изпълнението ми беше заснето и само за една седмица имаше 100 хиляди гледания. Останалата част от програмата също беше на много високо ниво, имаше шоу с ветрила“, разказа Поли. В Тиендзин ги водили в къщата на много известен китайски генерал, който имал 2-3 брака и накрая се оженил за млада жена, която го дарила със син. В дома си имал дискотека с ложи, с пилон за танцьорки, машини за хaзарт. Докато разглеждали порцеланови къщи, всяка от които струва по няколко милиона, мъж от групата им изчезнал – казал, че отива да ги чака в автобуса, а като пристигнали, го нямало. Жена му се разплакала, помислила, че са го отвлекли, и викнали полиция, но за 5 минути с камери го намерили в кое такси се е качил и къде е отишъл, пише "Телеграф“.

Атракции



С лайнер тя е кръстосвала пет дни в Северно китайско море и в Жълто море. На него са били 3000 души, от които 37 българи. Там също изпяла две песни и събрала всички присъстващи на хоро. "Казахстанците бяха 200 души и също много добре се представиха, но нас ни запомниха, блеснахме енергийно. Един китаец каза: "България е държава, която излъчва светлина и искам да отида да я видя. Разменихме много контакти“, споделя тя. Ето и нейния разказ за атракционите: "Ходихме до шестия по големина град, който се намира между Хирошима и Нагасаки. Посетихме храма на учението, където се молят на Буда да даде знания на хората. Бяхме в един магазин, от който си купихме уникални добавки за подмладяване. 250 долара струва и се пие 6 месеца. Там най-много пазарувахме, защото имаше страхотни неща за здравето – за кожа, за стави, ензими. Хапнахме и оригинално суши“, издаде Паскова. Голяма атракция било и Джеджу – най-големият от 330 острова, известен като загаснал вулкан, от рода на Великденските острови. "Много хора в Южна Корея, като се пенсионират, отиват да живеят там. Китайците са инвестирали само в един увеселителен парк 2 милиарда долара. Най-големият хотел е с 2100 стаи. Целият остров е под егидата на ЮНЕСКО и всеки заслужава да го види. Бяхме на един водопад, 22 м висок, който са го нарекли, че събира небето и земята, както и в една пещера от застинала лава, която е с 8 км проход, но само една част е отворена за туристи. Там са известните жени гмуркачки, които събират бисери, хенио се казват, влизат до 15 м дълбочина и успяват да издържат доста време – това е един от основните бизнеси. Друга атракция е "Секс в градината“ – скулптури на фигури в най-различни секс пози. Много разкрепостено население, младоженци там се женят от цял свят. Фришоповете в Корея са огромни и продават уникална козметика – водеща в света, със стволови клетки, кремове с пектиди, с охлюви, с пчелни продукти, да се чудиш кое да вземеш. Сигурно 2000 евро съм дала там, защото тук в Европа не можеш да ги намериш“.

Армагани



В Южен Китай сервирали на Поли Паскова един от типичните си специалитети – супа с костенурка. "Сякаш жива я бяха сварили, ококорила едни очи, че сърце не ми даде да я опитам. В Северен Китай кухнята по-прилича на нашата. Там ядохме патица по пекински, в чайна ходихме. Бяхме и на Олимпийския стадион. За втори път ходих и до Великата китайска стена, където българи са оставили много символи и знаци. Нашите хора са я правили и при големия потоп са тръгнали насам. Всеки човек, където отива, не е случайно, защото някога е бил там и трябва или нещо да вземе, или да остави на това енергийно място. Тези пътища са предначертани и знам, че българите занесохме много положителна енергия“, казва певицата. С цели 4 куфара армагани тя се е завърнала от Китай. "За децата взех най-много техника, която тук е много скъпа. Луксозни машинки за бръснене 4 броя с по три въртящи колелета, флашки, външна памет, много хубави тонколони – малки, но звучат като големи. Много подаръци за приятели. Обичам да правя хората щастливи, като се връщам от чужбина, и правя списък на кой какво трябва дам, защото е хубаво да доставяш радост. Средният ми син сега ми е обещал да ме заведе в Япония, той знае японски и вече е бил поне 10 пъти в 15 града. Вече е водил големия ми син и снахата, сега е мой ред“, добавя звездата. През ноември й предстои пътуване до Шанхай, а преди това ще ходи до Казахстан – има концерт през август в Алма Ата и покрай него ще разгледа прочутите каньони.

Празнува рожден ден на СПА



Тази година Поли Паскова е решила да отпразнува рождения си ден малко по-различно, като заведе децата на СПА във Велинград. "Това място ми е любимо, там има най-много извори в Родопите и ще останем на почивка за няколко дни. Това ще е моята почерпка за тях, нещо по-различно. "Благодаря ви, приятели, за прекрасните пожелания! Нека и аз да си пожелая нещо! На този светъл ден рожден си пожелавам щастието да бъде в мен! Радостно сърцето ми да пее! И усмивка на лицето ми да грее! Здрава, весела, засмяна и от слънчеви лъчи огряна, любов сърце да ми огрява! И винаги добра да си остана! И за всички нас, приятели добри, да дойдат по-щастливи дни, мир и радост по Земята! Да ни радват и децата! Ангел светъл от небето да ни води там, където мъдро по пътя да вървим и душата своя да спасим“, казва за личния си празник звездата. На 29 юни пък със съпруга си Павлин ще празнуват заедно общия си имен ден на Св. св. Петър и Павел след концерта й за празника на Павликени в летния театър. "Очаквах, че с напредване на годините ще имам по-спокоен живот, а той става все по-динамичен. Затова съм си поставила задача да освободя пространство около себе си и да се поставя малко по-напред в класацията, че няма да продължа дълго с това темпо. За да бъда полезна на другите, трябва да се погрижа и за себе си. Имам чувството, че времето се разтяга, за да свърша всичко“, добавя Паскова.

Събра се с баскетболни легенди



Наскоро Поли Паскова се събра с колежките си, с които някога играеха баскетбол. "Те често се събират, а сега ме поканиха и мен на обяд. С някои съм се чувала по телефона, някои разговори са продължавали по 4 часа. Така бързо мина времето, откакто не играем. Всеки е поел по пътя си и се е реализирал. Всички ние сме толкова организирани и дисциплинирани от спорта. Поли Цекова каза, че става в 6 ч. сутринта, за да ходи на фитнес, после следват задачите й, всичко по час. При мен е същата динамика. Ние се справяме, защото сме се научили да бъдем отборни играчи, а не егоисти. Сега преоткривам някои от колежките си, тъй като тогава сме били почти деца. Вече сме минали през много неща и се радвам, че животът пак ни събра. Сашка Александрова 20 г. живееше в Италия и два пъти ме кани на гости във Венеция. Като имах концерт в Лион, ме посрещна баскетболната гилдия. Спортът се поддържаме навсякъде. Няма да забраня един случай, като бях на турне в Америка. В Сиатъл при мен дойде един баскетболист от Левски. Купонясвахме, а после снимката ни излезе във вестник. Майка му ми се обади и каза, че е мислела, че е умрял, тъй като от 9 г. не й се е обаждал, та ми искаше контактите му. В Лос Анджелис три колежки ме посрещнаха, в Чикаго пък дойдоха братята фехтовачи Етрополски“, сподели още певицата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (262):
01.07.2024 София Бобчева се е стопила
01.07.2024 Тейлър Суифт се заклещи на сцената
01.07.2024 Бившата на Башар Рахал стана майка за втори път
01.07.2024 Капитонова харчила по 100 хил. лева на месец
01.07.2024 Звезди се правят на батки, размахват пистолети
01.07.2024 Разлика от 20 години не е никаква пречка за тяхната голяма любов
Още новини от Любопитни новини:
Творци от четири континента си дават среща в Бургас
Пълнее ли се от динята?
Четири зодии с много късмет през седмицата
Диляна Попова го играе гореща амазонка на "Острова на стоте гривн...
Звезди се правят на батки, размахват пистолети
Галена снимала клип в Музея на науките във Валенсия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).