ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Съществуват редица начини да режем кромид лук без да люти прекалено на очите ни | ||||||
| ||||||
Каквото и да правим при рязането обаче, острият вкус на лука остава, когато го консумираме суров. Любителите кулинари обаче са открили начин той да бъде омекотен, като зеленчукът остане все така хрупкав, пишат The Kitchn, цитиран от lifestyle.bg. Необходима ни е купа с ледена вода. Поставяме нарязаните кръгчета лук, в нея и ги оставяме за 5-10 минути. Така ензимът, който предизвиква лютия вкус, отслабва действието си и се сдобиваме с лук, който не е с толкова остър вкус. Трикът с ледената вода работи за всякакъв вид лук, но особено за червен, бял и жълт, които често се консумират в сурова форма. След специфичната студена "обработка" спокойно можем да ги ползваме в салати и сандвичи без да се притесняваме. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Много ще се строи в Бургас
13:46 / 03.02.2025
Ще удължат ли междусрочната ваканция?
12:51 / 03.02.2025
Шофьорите да се движат с повишено внимание по този път в Бургаско
11:26 / 04.02.2025
Загазиха сериозно
10:13 / 03.02.2025
Страхотна новина за ваучерите за храна!
13:20 / 05.02.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета