Съществуват редица начини да режем кромид лук без да люти прекалено на очите ни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:16 / 04.02.2025
439
Съществуват редица начини да режем кромид лук без да люти прекалено на очите ни. Според едни течаща студена вода край нас помага, други пък просто слагат очила или дори скиорска маска и хващат ножа.

Каквото и да правим при рязането обаче, острият вкус на лука остава, когато го консумираме суров. Любителите кулинари обаче са открили начин той да бъде омекотен, като зеленчукът остане все така хрупкав, пишат The Kitchn, цитиран от lifestyle.bg. Необходима ни е купа с ледена вода. Поставяме нарязаните кръгчета лук, в нея и ги оставяме за 5-10 минути.

Така ензимът, който предизвиква лютия вкус, отслабва действието си и се сдобиваме с лук, който не е с толкова остър вкус.

Трикът с ледената вода работи за всякакъв вид лук, но особено за червен, бял и жълт, които често се консумират в сурова форма. След специфичната студена "обработка" спокойно можем да ги ползваме в салати и сандвичи без да се притесняваме.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ще става майка!
Как TikTok влияе на мозъка?
Лошо му се пише
Вяра Анкова празнува днес
Как да се събуждате рано и все пак да си набавяте достатъчно сън?...
Полезно ли е ежедневното приемане на аспирин?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).