Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Съпругът на Румяна Желева: Какъв мафиот съм? Мия чинии и беля чушки
Автор: Екип Burgas24.bg 10:13 / 18.12.2009Коментари (1)3007
© Burgas24.bg
"Не ме притеснява, че Румяна е по-известната", казва Красимир
Интервю пред вестник "Труд" на Красимир Желев, съпруг на министъра на външните работи - бургазлийката Румяна Желева, която най-вероятно ще стане еврокомисар.

- Г-н Желев, как се запознахте със съпругата си?

- Бяхме съученици в немската езикова гимназия. Станахме гаджета на един зимен лагер в девети клас. Бяхме в Трявна и помня, че беше много красиво и романтично. От тогава сме заедно, а от няколко години географски не сме (смее се). Бяхме заедно през ученическите години, после карах казарма, тя ме чакаше. Оженихме се чак след университета. Наскоро, когато празнувахме 20 години от завършването на гимназията, ни връчиха сертификат за най-сериозна двойка. Оженихме се през 1995 г. и от тогава разстоянията между нас са само географски.

- След следването къде започнахте работа?

- Аз работех в банка "Биохим" в София, а тя замина за Германия, за да прави аспирантури. В Билефелд беше аспирант две години, после специализираше и в Магдебург. През 2000-а се върнах в Бургас, след като спечелих конкурс за директор на тукашния клон на банка "Биохим". А след приватизацията на банката станах регионален директор за Източна България. Завършил съм право и имам две икономически специализации - международни икономически отношения и мениджмънт и управление. Зодия Телец съм, приемам всичко с чувство за хумор и обичам да се смея.

- Къде продължихте след "Биохим"?

- 2003 г. станах директор на клона на ЦКБ в Бургас. Оттам напуснах през август т.г. В момента съм в борда на фирма "Водоснабдяване и канализация". Живея в Бургас, в наследствен апартамент, в един от комплексите, а с Румяна пътувам само ако се налага по протокол, както бе в САЩ. Там видях отблизо президента им. Обама е много обаятелна личност, интелигентен и има много добро чувство за хумор.

- В тази криза връзвате ли двата края? Каква кола карате?

- Бюджетът ми стига. А в момента карам "Фолксваген Тигуан".

- Помага ли ви съпругата ви финансово?

- Не се е налагало, но аз съм й помагал (смее се). Работя в Бургас. Морето ми харесва. Тук ми е по-комфортно. Мога да си намеря работа и в София, но столицата не ми импонира като град. Все пак работил съм там 10 години. С Румяна имаме едни и същи хобита. Обичаме да караме ски и да играем тенис. Когато има възможност тя се връща в Бургас, но не често. В замяна на това се чуваме всеки ден и се подкрепяме абсолютно.

- Къде ще прекарате Коледа?

- За Коледа ще бъдем тук в Бургас, с майка ми и баща ми или при нейните родители в Нова Загора. Майка й от една седмица е с инсулт и е на легло.

- Безспорно Румяна е по-известната, но когато сте заедно, кой води?

- Водещи трябва, ако си в шоу. Иначе в семейството не мисля че има такава фигура. Аз мия чинии, готвя - много обичам риба и умея да изпълнявам различни кулинарни рецепти. Няма да скрия, че ми идва отръки да приготвя ястие с риба.

- Четохте ли какво се писа за вас по сайтовете.

- Съвсем малко - зелените в европарламента казали, че имало слухове, че съпругът на Румяна бил свързан с организираната престъпност (пак се смее). Наистина ми е смешно, като чета такива неща. Хората, които твърдят това - бих ги поканил да дойдат у дома, да видят как живея, какво е имуществото ми, кои са близките ми. Да питат колегите ми - никой няма да каже една лоша дума за мен... Нямам какво да крия. Бих се обърнал към тях: "Елате да видите всичко от първа ръка."

- Обсъдихте ли със съпругата си писанията за компромати?

- Смешно ми е. Какъв мафиот съм аз - беля чушки, мия чинии, а когато отида в София, се возя на метрото. А и тя не ми се видя особено притеснена, беше в срещи.

- Дали г-жа Желева още е влюбена във вас?

- Надявам се още да е влюбена в мен (напълно сериозно).

- Имате ли секретарка?

- Не. Нито някой от борда има. Само изпълнителният директор има.

- А как гледате на изневярата?

- Това си е личен избор на хората. Аз моя избор съм го направил.

- Някой може да си каже: "Какво е това семейство, той - тук, тя - там." Верен ли сте?

- Да, верен съм.

- А вие от своя страна не питате ли г-жа Желева: "Да не ме зарежеш заради някой политик?"

- Не я питам. За нея най-много се притеснявам за друго - защото тя въобще не си пази здравето, раздава се на 100%. За 48 часа, 9 часа я й се съберат да спи, я - не. Преди беше 52-53 кг, а сега е 49. Между другото сега за Коледа съм решил да й подаря почивка, ако има поне два свободни дни и ако ми обещае да покараме ски заедно. Може да стане и на Боровец, защото е по-близо до София.

- Не ви ли дразни все пак, че тя е по-известна от вас?

- Защо да ме дразни, всеки си има някаква област, в която чувства призванието си. Питат ме, тя не може ли да ти намери работа в София? Сигурно може, но манталитетът на нашето поколение не е такъв. И понеже ме питахте за това кога съм я придружавал в чужбина, да ви кажа, че бях с нея на още една среща - в Стокхолм. Почувствах се неловко там, защото по това време външен министър жена беше само Румяна и от придружаващите лица мъж бях само аз и Пако Валднер - съпруг на Бенита Валднер, която бе комисар по външна политика. Та с него се шегувахме и си говорехме за института "Сервантес", а жените си говореха за порцелан, шведски дизайн и др. И още нещо. Преди няколко вечери пускам телевизора и чувам, че депутат казал, че съпругът на Желева е свързан с организираната престъпност. И веднага се сетих, че ние 30 години така мразехме Западна Европа и Америка, които искали да ни затриват с бомби. След това при демокрацията видяхме, че хората не искат да ни убиват... Какво нещо е слухът!

Източник: в. "Труд"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Започнаха се атаките срещу ГЕРБ на всички фронтове.И в страната с рязко увеличената престъпност и в междунар. план,с клевети и слухове. И как така всичко изведхъж като по команда.Е,то и слепец ще прогледне,че нещо не е в ред и то със сигурност не е ГЕРБ,а техен опонент за властта.Опонент желаещ всичко да си е по старо му и паричките от комисионни да продължат да си падат само в техния джоб.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: