Стъпкаха лалета на Флората

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:39 / 04.05.2010
1682
Невиждано нашествие на любители-фотографи изрови цветните лехи около шатрите на изложението за цветя „Флора- 2010". Най-желан обект за снимки се оказа централният кръг с лалетата пред главния павилион, който вече е с коловози и утъпкани цветя. За да се увековечат в кръга със зеленина и холандските цветя, през почивните дни нахлуха деца, насърчавани от родители с фотоапарати, пример дори „дадоха" възрастни хора, ученички, решили да си направят по-различна фотосесия, но всички дошли уж да се любуват на цветното изложение.

Задължително условие, за да се похвалиш, че си бил на Флората, се оказаха не впечатленията от изложението и цветята, а да запечатиш мига, като се разпишеш точно в кръга с разноцветните лалета. В него липсва табела за забрана да се гази сред цветята, няма ограничителни ленти. Около цялото изложение липсват общински полицаи, които да ограничават нашествието от любители-фотографи. Зеленината на лехите за двата почивни дни буквално бе изорана от „естети -любители", които искат да пренесат на компютъра си и за поколонията запечатания миг. „Влез, маме, да те снимам", насърчително се чуваше от всички страни. В белите държави екополиция и солена глоба би възпряла амбицията ни на снимката непременно да сме до лилавото или черно къдраво лале. Онова, което преди много години за първи път бе пренесено на бургаската изложба и всеки бургазлия искаше само да го види и запомни. Предмет на интервенцията се оказаха и няколко лехи с бегонии, но към тях интересът не бе чак дотам голям.

Докато едни се снимаха и възтрогваха по направените фотоси, трипластова опашка от бургазлии се изви и през двата почивни дни пред главната палата, хората искаха да влязат и да видят цветята в нея. Там се наблюдаваше друго явление. Някои от желаещите да разгледат вече бяха изнервени, че опашката върви бавно, като решиха да си спестят времето и нервите и тръгнаха да изпреварват директно онези, които се бяха замечтали по експонатите. „Неправилното изпреварване" премина чрез навлизане през икебани, камъчета и цветя. Момиче, натоварено от организаторите, само се усмихваше безпомощно. Оставени сами да се организират, желаещите да видят изложбата буквално наложиха свои улични правила.
На фона на тези „картини от една Флора" в съседната палата поучително е експонирана фотоизложба за 100-годишнината от създаването на любимата на всички бургазлии Морска градина.

От община Бургас заявиха, че приветстват снимките и радостта на хората. „Веднъж в годината го правим, нека да се снимат хората в цветните площи, не мисля, че трябва да има забрани, всичко е до отношението на хората", заяви началник отдел „Озеленяване" Светла Танева. За организацията в палатата заяви, че ще проучи случая. Според нея имало ограничение само за навлизане на кучета.

Източник: factor-bs.com


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
30.04.2010 Отличиха най-добрите участници на цветното изложение "Флора" 2010
30.04.2010 Внучката на създателя на Морската градина: Дядо ми си е навлекъл гнева на Фердинанд
29.04.2010 Възрастни дами ще участват със свой букет на Флора 2010
28.04.2010 Кметът открива днес изложението за цветя "Флора Бургас 2010"
15.04.2010 "Флора Бургас" 2010 отваря врати на 28 април
Още новини от Любопитни новини:
Мери Бойс Бенд представят видеото към песента "Здравей" тази вече...
Уил Смит празнува
Сиромахов: Някои хора заслужават уважение, а други – не
Кои са сутрешните практики за контрол на кръвното налягане?
Водеща в bTV: Измина най-трудният и най-самотният месец в живота ...
Милко Калайджиев на 73: Пее легендарни песни и е откривател на на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).