Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Странджанските села привличат гости за празниците
Автор: Екип Burgas24.bg 11:50 / 27.12.2009Коментари (0)1185
Странджанското село Бръшлян ще е пълно с почиващи по време на Новогодишните празници. Запазени са всички места в къщите, които се отдават под наем, както и в хотелския комплекс в странджанското село в община Малко Търново. Резервациите са направени още през есента, а някои и от по-рано, разказаха от комплекса. Повечето туристи там ще почиват от 30 декември до 1 януари, но някои ще се задържат и по-дълго. Празничната вечеря се предлага за 65 лева, през останалото време консумацията е свободна. Нощувката е 44 за двойна стая.

Друго населено място в Странджа, което развива селски туризъм, е Граматиково, също в община Малко Търново. Димитър Нанчев, който е собственик на къща за гости, разказа, че селото очаква посетители на Нова година, но туристите като цяло не са много. Той посочи, че за разлика от село Бръшлян, където този бизнес се развива вече 10 години и легловата база е по-голяма, в Граматиково хората едва сега се ориентират към селски туризъм. Според него туристите търсят спокойствие, близост до природата и атракции, които да посещават през деня. Затова мистична Странджа е много подходяща за тях, посочи Нанчев. Макар и да е ловен район, Граматиково не подслонява често любители на лова. Повечето ловци предпочитат да нощуват в големите луксозни хотели край морето, а да посещават селския район само за ловуване, разказа още Нанчев. 15-местна напълно оборудвана къща в селото може да се наеме за 400 лева, като за по-дълъг престой цената може да падне и до 350 лева.
По наблюдения на директора на Природен парк „Странджа" Стефан Златаров други харесвани места в Странджа за почивка по празниците са селата Българи, Калово, Кости, Бродилово, където се отдават стаи и къщи под наем. Според него Странджа през зимата също е подходяща за туризъм, макар и не по начин като традиционните зимни дестинации. Тези дни времето и там е меко и всички туристически маршрути са достъпни.

Друга посещавана местност в Бургаско е Божура край Средец. Проверка на Радио „Фокус" показа, че напълно резервиран за Нова година е един от хотелските комплекси там. Празнична вечеря ще струва на посетителите 90 лева, а двойна стая може да се наеме за 50 лева на вечер. 2 - 3 дни е най-предпочитаната продължителност на престоя там. Хотелиерите са организирали празнична програма, но си полежаха и компанията на гостите да е весела.

Всички хотелиери посочиха, че за почивните дни по Коледа посетителите са били традиционно малко.

Източник: р. "Фокус" - Бургас









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Български тенис
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: