Станаха ясни и последните детайли около главната сцена на SPIRIT of Burgas

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:17 / 23.07.2012
1109
Две седмици преди началото на най-очаквания фестивал в България SPIRIT of Burgas станаха ясни и последните детайли около главната сцена. Ето и имената, които ще се погрижат за безупречното ни настроение в малките часове на нощта.

С тежката задача да се появи след The Prodigy на 4 август ще се нагърби диджеят на британските грайм и хип-хоп изпълнители Foreign Beggars - DJ NONAMES. Заедно с него на сцената в събота ще се качи световният бийтбокс шампион - SKILLER, а съвместната им работата от близкото минало с Foreign Beggars обещава изпълнението да бъде повече от интересно.

По традиция на фестивала има отредено специално място за почитателите на дръм и бейс музиката. Гости на петото издание на SPIRIT of Burgas ще бъдат една от най-проспериращите британски групи - Chase & Status. За любителите на ърбан културата това обаче няма да е всичко.

Специален сет в неделя през нощта ще направи един от любимците на българската публика - AUDIO (UK), който ще си партнира с MC STAPLETON. Първата среща на Audio с електронната музика е в началото на 90-те в радио шоуто на Colin Dale и Colin Favour по радиостанция Kiss 100. Още на мига Audio осъзнава, че връщане назад няма и прегръща ъндерграунд семейството на дръм енд бейс музиката. Надъхан да започне кариера като DJ, той започва да пуска по клубове из Лондон. Продуцирането е следващата логична стъпка и Audio се превръща в основен продуцент зад Resonant Evil, а това довежда до много възможности за диджействане. Днес Audio "потрошава" всички денсинги из цяла Великобритания и Европа и е резидънт диджей на "Therapy Sessions" партита по цял свят.

Както всяка година, водещата родна бас организация HMSU ще застане зад най-значимото музикално събитие в България и ще предложи две от перлите в селекцията си - Ogonek и Mocks. Hard Music and Sounds United (H.M.S.U.) е музикално движение с цел да популяризира дръм енд бейс културата като цяло, а наред с това да приобщи нови почитатели към публиката си.

В първия ден от фестивала заедно с участието на CASPA ще можем да видим и чуем българската дъбстеп организация - PLATFORM. Основните артисти в организацията - Basscatz (Jamez Bongg и Monk) и Soundforia обещават да "размятат" няколко дека на сцената и да завършат петъка подобаващо.

И тази година "На тъмно" сцената ще е основна част от най-големия български музикален фестивал SPIRIT of Burgas! Комбинирана с хип хоп, реге, рага, ска и още много музикални подправки, този път "На тъмно" сцената ще бъде FREESTYLE! Както звучи и музиката на големия град - смесица от различни стилове, подчинени на градската култура!

Както винаги досега, изненадите на "На тъмно" не свършват с музикалната програма. Една от тях е специална MEET THE STAR зона, където феновете ще могат да се срещнат с изпълнителите от сцената, да поговорят с тях, да вземат автограф или да се снимат с любимите си музиканти.

За петото юбилейно издание на фестивала организаторите от "На тъмно FREESTYLE Stage" ще съберат най-атрактивните изпълнители, гостували до момента на фестивала. Сред тях са Джанго Зе (които през 2010 г. се събраха отново специално за участието си на "На тъмно" сцената и направиха незабравим купон), Q-Check (към които ще се присъедини Сърмата Хари), OGI 23 и откритието на фестивала преди две години - румънската банда Popa Sapka.

"Решихме да съберем някои от най-добрите изпълнители и музиканти, които са ни гостували през изминалите години, но и да продължим тенденцията да откриваме и каним нови групи от българската и международната сцена. Тази година една от изненадите за феновете ще бъдат македонците CONQUERING LION, които подготвят страхотно реге/ска парти.", разкри организаторът на сцената Ник Тодоров.

Пред публика за първи път ще забият и добре познати музиканти, но с нови проекти - Frappe, Funkamental и Rock a Shock.

В програмата на "На тъмно FREESTYLE Stage" тази година са включени и едни от най-добрите български хип-хоп формации - ЪПСУРТ, R&B Records, Sniper Records, X-Team, Нокаут. 100 Кила пък ще влезе в ролята на диджей в първата фестивална вечер.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
06.08.2012 След фестивала градът е чист – утре отварят Централен плаж
05.08.2012 Busta Rhymes: Обещавам ви, че ще се върна! Tinie Tempah: Никога не съм си представял, че ще срещна такава невероятна публика тук!
04.08.2012 Петото издание на Spirit of Burgas започна
03.08.2012 Симеон Дянков със синовете си на Spirit of Burgas
03.08.2012 Специална германска апаратура ще озвучава Spirit-a, до последно правят проби на звука
03.08.2012 Организаторите на Spirit-a: Петото издание на фестивала е най-мащабното, без компромиси с мерките за сигурност
Още новини от Любопитни новини:
Кейт Мидълтън направи първата си публична поява след края на хими...
Днес е подходящ ден да изхвърлите ненужното от дома ви
Денят за всеки според зодията
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи
Нова звездна сватба на хоризонта
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).