Спътник на Юпитер може да стане обитаем от хора

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:33 / 10.08.2013
589
НАСА смята, че скованият в лед спътник на Юпитер Европа един ден може да стане обитаем от хората. Американската космическа агенция поръчала на екип от учени да постави точни цели за мисия на ледената повърхност на спътника. В статия изследователите обявиха трите основни цели пред бъдеща мисия.

Първата е изследването на неледения материал на Европа от поне две различни дълбочини, за да се разбере точният състав на солите, органичните материали и други замърсители.

Втората цел е създаването на геофизична карта на Европа за изследване на ледената обвивка и океана на спътника чрез способите на сеизмологията и магнитометрията.

На последно място учените се надяват, че изпращането на космически кораб на Европа ще им позволи да характеризират геологията на повърхността с човешка мярка. През март изследователи откриха най-силното доказателство до момента, че солената вода в огромния течен океан под ледената повърхност на спътника всъщност достига до повърхността му, което засили предположенията, че там може да има живот.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Нова звездна сватба на хоризонта
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври
Камелия: На мен ми изглеждаше като скеч между двамата. Нямаше да ...
Направо неузнаваем: Никога не сте виждали Геро толкова слаб и рус...
Покупката на ананас или маруля се приема за открита покана за фли...
Кои са храните с най-високо съдържание на протеин?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).