Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Смес от три прости съставки сваля кръвното и чисти "лошия" холестерол
Автор: Екип Burgas24.bg 10:22 / 26.06.2024Коментари (0)693
©
Една смес може да възстанови и поддържа здравето на сърдечно-съдовата система - тя сваля кръвното и холестерола. Състои се от три налични съставки – мед, чесън и лимон. Всички тези продукти поотделно имат много полезни качества, а сместа от тях е чудодейна.

Руският фитотерапевт Нина Соколова разказа как се приготвя и се приема тази смес. Взети заедно, горните продукти се допълват взаимно. Те нямат токсично действие върху организма, но в същото време го лекуват.

Сместа, която сваля кръвното и холестерола  Смес от лимон, мед и чесън може да регулира кръвното налягане и да понижи нивата на триглицеридите с 11-19%. Благодарение на наличието на алицин в чесъна, гладката мускулатура на кръвоносните съдове се отпуска. Това помага за понижаване на кръвното налягане. С помощта на витамин С в лимона можете да укрепите сърдечно-съдовата система. Растителни съединения като диосмин и хесперидин намаляват нивото на "лошия" холестерол.

Смес от тези три продукта бори тахикардията, прочиства кръвта и кръвоносните съдове. Помага и при лечение на разширени вени и поддържане на общия имунитет. За да приготвите състава, ще ви трябва 1 лимон, 1 средна глава чесън и 100 гр мед. 

Отстранете семките и кората от лимона. Кората също може да се използва в състава, но тя дава горчив вкус. Обелете и чесъна. Смелете двете съставки в блендер и разбъркайте. Прехвърлете получената смес в отделен съд. Добавете меда към нея и разбъркайте. Оставете сместа да престои. Можете да покриете контейнера със състава със салфетка или марля. 

След един ден сместа може да се затвори плътно и да се съхранява в хладилник. Трябва да приемате една лъжица сутрин на празен стомах и вечер 2-3 часа преди лягане. Разредете сместа в чаша топла вода и изпийте разтвора. Превантивният курс на лечение продължава 2 месеца и може да се повтаря два пъти годишно, съветва експертът. 

"Чесънът нормализира нивата на холестерола, като по този начин намалява риска от сърдечно-съдови заболявания Чесънът може да понижи общия холестерол и холестерола LDL (липопротеини с ниска плътност). Смята се, че при хора с повишени нива на холестерол в кръвта добавянето на чесън към диетата намалява общия холестерол и/или LDL холестерола с приблизително 10-15%", казва специалистът. 

Смята се, че чесънът не намалява нивата на триглицеридите, друг известен рисков фактор за сърдечни заболявания. В крайна сметка: Хипотезата е, че яденето на чесън намалява концентрациите както на общия холестерол, така и на LDL холестерола, особено при хора с високи нива на холестерол. Концентрациите на HDL холестерола и триглицеридите не се повлияват.Чесънът съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на Алцхаймер и деменция. 

Окислителните увреждания, причинени от свободните радикали, допринасят за процеса на стареене, казва още специалистът. Чесънът съдържа антиоксиданти, които укрепват защитните механизми на организма срещу оксидативно увреждане, пише actualno.com.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Избор на нов български патриарх
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Арестуваха Брендо
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: