Слав Бакалов изненадва с изложба в галерия "Богориди"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:41 / 05.11.2009
972
Двама от най-добрите ни съвременни творци Слав Бакалов и Румен Леонидов ще редят изложба в бургаската галерия „Богориди". Уникалните платна на художника Слав Бакалов са вдъхновени от стиховете на нестандартния поет Румен Леонидов. Тандемът между словото на единия и четката на другия приятно ще изненада не само професионалната гилдия, но и всеки непредубеден човек. Защото картините все едно са оживели стихове на Румен Леонидов. В тях виждаме много живот. Набразден по странен начин, така както живия живот набраздява съдбата на всеки от нас.

С картините на Бакалов и най-новите стихове на Леонидов, които авторът сам ще прочете на откриването на изложбата, ще се потопим в бушуващата раираност на живота, която никога не е в еднакъв ритъм. Платната на Бакалов са надрани като разорано поле, в тях оживява един нов фолклор, който като че ли няма нищо общо с автентичните костюми, с шарените престилки и дългополите черги, фолклор, който не съществува в реалността, но е по-реален от нея.

Изложбата на Слав Бакалов и Румен Леонидов „Земя се шири, черга се стеле..." ще бъде открита на 9 ноември /понеделник/ в галерия „Богориди" от 18.00 часа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Известна опроверга спекулации по неин адрес
Знаете ли какво е чуфата?
Имат над 30 година брак, но за първи път излизат заедно на този т...
Есенните плодове и зеленчуци ще ви донесат не само здраве, но и п...
Морските курорти отстъпват на есента и планините
Как да разберем, че суджукът е готов?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).