Силвена Роу: Да не си говорим ала-бала

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
09:06 / 02.11.2024
1099
Светът буквално полудя по дубайския шоколад. Сладкото изкушение разтърси социалните мрежи, сладкарския бранш, а потребители са готови да плащат високи суми само за едно блокче шоколад.

Не е нужно да се отиде до Дубай, за да може човек да пробва дубайския шоколад. Има го и във Враца, и в Петрич, и в София. Но колко да е дубайски? Оказва се, че нашенския много често е побългарен и затова има много реплики на пазара.

#ДубайскиШоколад вече е набрал милиони публикации в социалните мрежи. Символ е на богатство и на лукс. Някои дори го възпяват. Екип на NOVA отива към към родината на десерта - Арабските Емирства, на гости на шеф Силвена Роу. "Трябва да ти кажа, че е страхотен този шоколад. Няма 6-5", разказва тя пред NOVA.

Шеф Роу предупреждава, че у нас се разпространяват много реплики с продукти лошо качество.  "Ако сложиш захарен шоколад, захарен шам фъстък от магазина, който също е много скъп, да не си говорим ала-бала. И като му сложиш едно кило кадаиф нали и става бомба. Калорийна бомба", обяснява тя.

Шоколад без какао? Търсят се алтернативи заради климатичните промени

Потърсихме какви са тенденциите в гугъл и кога за първи път българи са се заинтересували от този десерт. За първи път "Що е то Дубайски шоколад?" е потърсено през края на юли. А пика е края на септември. Най-популярен е в областите Търговище, Шумен и Пазарджик. Шоколатиерът Елица Божинова прави луксозния десерт от пролетта, когато разбрала за него от клиенти.

"Доста се майтапим с колеги, с насмешка гледахме на този проект който не е голяма философия от професионална гледна точка да се приготви", казва Елица.

Според нея дубайският шоколад за нея е феномен на социалните мрежи "Аз съм сладкар от 30 години и такова нещо не съм виждала. Но все още има хора, които не са чували за него и като се говори за това, се изненадват, което значи, че има още накъде да се развива продукта", споделя тя.

От септември в сладкарницата на Елица са на Коледна вълна. Затова правим дубайски шоколад във формата на елхички. Заливаме ги в темпериран шоколад. Пълним ги с смес от крем от пистачио и изпечен кадаиф.  "Ефектът е в хрупкането, което дава изпечения кадаиф", обяснява Елица.

Проверка показва колко ще струва, ако човек си купи продуктите, за да си направи десерта у дома. Взимаме какаов и бял шоколад, кадаиф, масло и пистачио крем. Сметката е общо 21,15 лева. "Един шоколад в Дубай е 248 дерхама или 120 лева. Това са много пари за един шоколад", казва Силвена Роу.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2494):
21.11.2024 Напрежението в къщата на "Биг Брадър"! Последни номинации очи в очи
21.11.2024 Мариана Попова се появи с много неподходящ тоалет и интригата се завъртя
21.11.2024 Наум Шопов 7 месеца тренира да играе без ръце
21.11.2024 Книгата "Заведи ме вкъщи" на Михаил Вешим вдъхновява коледен филм с Асен Блатечки и Койна Русева
21.11.2024 Деси Стоянова се появи, при това с доста екстремно изживяване
21.11.2024 Принц Уилям и Кейт Мидълтън не могат да заспят след ужасяващата случка в кралския замък
Още новини от Любопитни новини:
Напрежението в къщата на "Биг Брадър"! Последни номинации очи в о...
Мариана Попова се появи с много неподходящ тоалет и интригата се ...
Наум Шопов 7 месеца тренира да играе без ръце
Корите на ябълките са полезни? 
Не се чудете защо няма резултати във фитнеса: Правите една същест...
Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет се събраха отново 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).