Силното оперно лято в Бургас продължава

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:15 / 06.08.2009
757
Отпадна дългоочакваната изява на световноизвестния български бас Никола Гюзелев на бургаска сцена. Концертът от афиша на „Летни музикални празници 2009", който бе насрочен за този петък /7 август/ от 19.00 часа в Бургаската опера, няма да се състои поради здравословни проблеми на оперния ас.

Организаторите се извиняват на всички бургазлии и гости на града, които с нетърпение очакваха появата му и пожелават скорошно оздравяване на гласовития оперен певец.

Програмата на Летните музикални празници продължава на 8 август /събота/ от 19.00 часа в залата на Операта с класическата постановка „Копелия" по музика на Лео Делиб. Хореографията и режисурата е на проф. Хикмет Мехмедов, а участие в нея ще вземат балета на ОФД - Бургас, възпитаници от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров" и танцьорите от формация „Black Style".

Тазгодишното издание на фестивала, организиран от Община Бургас и Оперно-филхармонично дружество - Бургас, бележи силен интерес и предизвика заслуженото внимание на почитателите и ценителите на голямото оперно изкуство.

Само преди дни бургаската публика аплодира възторжено премиерата на „Кармина Бурана", както и солиста на Виенската опера Камен Чанев, който излезе на сцената на Летния театър в ролята на Калаф от операта на Пучини „Турандот".

Предстоящите опери „Набуко" от Верди /12 август/ и „Мадам Бътерфлай", с режисьор Александър Текелиев /21 август/ са едни от основните акценти в програмата на фестивала.
Тържественото закриване на „Летни музикални празници Бургас 2009" ще бъде на 28 август с концерт на Орлин Горанов, Добрина Икономова, Екатерина Тупарова, Пеньо Пирозов и Олга Динова в „Перлите на оперетата и мюзикъла".


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).