Шеф Токев: В затвора готвех боб чорба 3-4 пъти седмично. С внучката ми oбичаме да правим палачинки
"Майката ми ме е възпитала да бъда честен и откровен. Когато човек сбърка, трябва да си понесе последствията, особено ако е публична личност". Това заяви пред БНР шеф Андре Токев.
Известният кулинар и водещ на телевизионно предаване беше арестуван в София, след като беше заловен да шофира с близо 1,9 промила алкохол в кръвта. По-късно получи и ефективно наказание.
Сега Токев е поел по нов път. Част от него е новата му книга "Продължавам". В нея са събрани любими негови рецепти, с които е израснал.
"Почти всеки ден ядях боб чорба. В затвора я готвех по три-четири пъти седмично.
Има рецепта, която съм посветил на моята съпруга Мария. Тя ме подкрепя във всичко, което правя в живота си".
"Реших да съм готвач и не съжалявам. Много ми е приятно. Когато съм си вкъщи, готвим всички заедно. С внучката ми правим палачинки. Да седнеш с най-близките си и да споделите една трапеза, няма по-хубаво нещо".
Шеф Токев разказа, че е готвил в Шанхай и в много европейски страни.
"Важна е техниката, желанието и как подбираш продуктите".
Книгата му е изповед на човек, израснал между три държави и достигнал до върховете на своята професия, благодарение на желязната си дисциплина и на подкрепата, която получава от семейството си. Мъж, преминал през множество трудности, за да осъзнае, че никога не бива да спираш да се развиваш – неуспехите са уроци, а най-важното е да продължаваш напред по-силен и по-мъдър