Шеф Петров се вбеси на "Мастършеф"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:48 / 12.10.2023
684
Шеф Петров скочи на "Мастършеф". В основата на гнева на готвача е неправилно отваряне на миди.

"Много ме озадачи в "Мастършеф" това, че хората отварят черни миди сурови - казва шеф Петров и добавя: Това за мен е направо подсъдимо! Първо, защото единствено стридите и понякога мидите сен жак се отварят сурови и никои други."

Според Петров черните миди са абсолютно забранени за обработка преди варене. Най-малкото защото са много твърди и при отварянето им може да се стигне до инциденти като порязване.

"Всеки един добър адвокат в света, когато види това предаване, може да го осъди. Нито един готвач в света не отваря черни миди сурови" - категоричен е шефът.

Топготвачът добавя, че мидата трябва да се сложи за секунди във вряла вода и след това тя сама се отваря. Според него няма логика да се отвори сурова мида, която след малко ще бъде сготвена.

"Има и още едно правило: Черна мида, която се глазира и не се отвори, се хвърля, защото е развалена. Отделно, когато се напъва, можеш да вкараш парче от черупката вътре, което дори не се усеща. Това парче може да ти влезе в червата и да ти направи големи проблеми."

Петров казва също, че показването на такива практики могат да накарат някого да се нарани вкъщи и когато се пореже с някоя мида, може да каже: "Ами аз гледах от "Мастършеф".

Според Петров подобни предавания трябва да наемат кулинарни консултанти, защото рано или късно някой ще ги осъди за нещо.

"Господа продуцентите е крайно време да започнат да мислят за това, с което се занимават. Цялата ни нация най-вече гледа телевизия и трябва да са много отговорни. Не хората, които са в предаването, а хората, които са ангажирани да го правят" - казва Петров.

От самото предаване отказаха да коментират думите на готвача.

Проверка на "България Днес" в интернет установи, че черни миди често се отварят, преди да се готвят. По този начин например се готви в Англия. На много други места по света също черните миди първо се отварят и после се готвят. Всеки шеф си е шеф и сам си решава какво да прави. Ако все пак решите първо да отворите мидата, а после да я готвите, бъдете внимателни.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5976):
01.10.2024 Ще се превърне ли сериалът "Тревожност" в хит?
24.09.2024 Хванаха Радина Кърджилова как се кара с новото гадже на улицата
10.09.2024 12 години заедно, 4 деца, а любовта им е като по филмите
09.09.2024 Георги Тошев призна за Натали Трифонова, шефовете на bTV го спънали
07.09.2024 Бившият съпруг на Меган Маркъл, на когото тя разби сърцето, намери голямата си любов
07.09.2024 Майка на 3 деца и транссексуален напират за "Мис силикон"
Още новини от Любопитни новини:
Моника Белучи си взе куче от развъдник в България
Грандиозен гаф на бТВ в "Стани богат"
Сузанита: Държах нож срещу майка ми
Славена Вътова вече официално е разведена
Известна наша журналистка се омъжи!
Венцислава Тафкова най-накрая разкри кой я издържа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).