Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шеф Пеньо Иванов и колеги от бранша оценяваха бъдещи кулинарни спецове в Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 13:19 / 18.03.2012Коментари (0)899
Регионалното състезание за най-добър готвач, сервитьор, хлебар, сладкар и барман се състоя от 16-ти до 18-ти март в град Поморие. В него взеха участие училища от южен централен и югоизточен планови райони, в които влизат над 16 професионални училища от Велинград до Поморие. Състезанието се провежда от МОНМ в партньорство с Българската Асоциация на Професионалните Готвачи, Българската Асоциация на Професионалните Сомелиери и Българската Асоциация на Барманите.

Председатели на журито в различните категории бяха: Павел Чаталбашев за барманите, шеф Диян Димитров за готвачите, Михаил Марковски за сервитьор-сомелиер и шеф Пеньо Иванов в журито за хлебари и сладкари.

Празникът беше открит от директора на професионалната гимназия в Поморие г-н Гильов. Всеобщо беше мнението, че благодарение на прекрасната организация, всички се чувстват прекрасно. Приветствие поднесе кмета на град Поморие г-н Иван Алексиев, който изрази общата възхита от великолепната организация от страна на гимназията по туризъм в град Поморие, както на директора, така и на неговия екип за създадения ред и уют. 

Много гости уважиха събитието, сред тях бяха и инж. Виолета Илиева - началник РИО гр. Бургас, Диана Апостолова - зам.-кмет в община Поморие, Стефка Ангелова, Желязко Страволемов, Детелин Лилов, Детелина Чолева и други.
Благодарности трябва да се отправят и към домакините на празника в лицето на Гранд хотел Поморие, които за пореден път предоставиха базата си от ресторанти за целите на състезанието. Екипът на хотела и главният готвач Димитър Генчев доказаха за пореден професионализма си, като накараха всички гости да се чувстват като у дома си.

"Мога да споделя, че журито което ръководех, се срещна със сериозни състезатели. В групата на хлебар-сладкарите имаше 5 училища и техни представители, но те по никакъв начин не отстъпваха един на друг. След състезателния ден имах възможността да видя работите и на състезателите при готвачите. Може спокойно да се каже че има подем и тук, както в други области. Подем, който ще ни даде все повече увереност, че България ще може все по-добре да посреща и изпраща своите гости, както в национален, така и в международен план. Всички знаем, че България е туристическа страна и всички сме длъжни да развиваме гостоприемството и да градим доброто име на страната ни. Радвам се, че бях част от този грандиозен празник на кулинарията и професионализма и ще се радвам отново да се срещна с бъдещите шеф готвачи на България, след като те завършат професионалното си образование, за да можем заедно да създаваме съвременната българска кулинария" каза шеф Иванов, организатор на националния кулинарен фестивал "Пъстра трапеза на гости на моя град", който започва своята национална обиколка из родината ни след броени дни.

На 7-ми април (събота) на лятната сцена на Борисовата градина, фестивалът ще гостува на Великденския фестивал, организиран от Столична община и Дирекция култура. След това още на Великден ще е на гости на един от най-хубавите градове в България.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: