Шеф Манчев с изненада в "Черешката", сам учи участниците как се готви

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:14 / 05.01.2025
513
В студиото на "Събуди се“ топ готвачът разказва за уроците на най-добрите, за равносметките на новата година, за именните дни и изненадващите нови епизоди на "Черешката на тортата“.

Следващата седмица в новите епизоди на "Черешката на тортата“ шеф Манчев ще избере някои от рецептите на участниците и ще им покаже негов прочит на същите.

"Ще им покажа как аз бих я приготвил. Така прибавям една добавена стойност към рецептите, които те са сготвили. Ще кажа на всеки поотделно какво е моето мнение за всяка рецепта. Това е нещо ново, което вкарваме в предаването. От друга страна, всяка рецепта носи със себе си едно вдъхновение и ново изживяване. Така че е хубаво храната да ти дава този стимул, тази перспектива в душата. За да може, когато седне на масата, човек да се чувства доволен от това, което е направил. Участниците ще покажат себе си чрез храната, а аз, виждайки тяхното отношение, мога само да коригирам тяхното готвене.“

Неговата последна книга "Черешките от "Черешката на тортата“ е поредното вдъхновение за хората, които искат да се занимават с готвене.

"В книгата има много интересни рецепти, а по този начин хората могат да опитат много различна храна. В предишната си книга "Мечти и кошмари“ описва цялата си кулинарна история. Много хора, след като са я прочитали, са се вдъхновявали от целия път. Защото зад всеки успял човек има дълъг път, който той е извървял. Понякога някои хора мерят по кората, а не по съдържанието. Така че това, което съм отразил в книгите, показват моят кулинарен път. Те дават и пример за това как човек би успял в определена област“, споделя шеф готвачът.

Шеф Манчев споделя, че баща му и баба му са хората, които го насочват към кулинарната професия. Започва от най-ниското ниво като помощник готвач, бута колички, зарежда стока. Търсил е съвета и примера на по-опитните от него. През годините това му дава стремеж. След като завършва висшето си образование и заминава за Швейцария.

Там за него се случва най-голямата промяна, защото вижда как професионалисти в сферата на кулинарията, които се отнасят абсолютно професионално към всеки един детайл от работата.

"Това създава перспектива, в която виждаш, че всичко зависи от теб и от твоя път! Не съм предполагал, че кулинарията ще се развие толкова бързо в България. Това е един отрасъл, който се разви много бързо за много кратък период от време. Защото хората се отвориха към света, пътуват, виждат различни храни и продукти. Ако приемем, че преди 20 години емблемата беше кебапче, пържола и ракия, в момента хората търсят винен туризъм, културен туризъм, свързан с храна. Хората вече са по-взискателни, имат повече критерии. А това означава по-голяма отговорност за нашата работа!“, категоричен е той.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3183):
07.01.2025 Сашо Кадиев поиска сваляне на "Кой да знае?"
07.01.2025 Ивет Лалова крие тайна от раждането на сина си
07.01.2025 Официално край на една любов: Бен Афлек и Дженифър Лопес се разведоха
07.01.2025 Роксана насмете бенда си
07.01.2025 Памела Андерсън с ужасяваща история за живота й
07.01.2025 Трябваше да гледаме тази седмица Димо Алексиев в "Черешката на тортата"?
Още новини от Любопитни новини:
Памела Андерсън с ужасяваща история за живота й
Имат пари, угаждат си!
Трябваше да гледаме тази седмица Димо Алексиев в "Черешката на то...
Финалът на Мис България наближава с вълнуващи подобрения, обявлен...
В какво се крие тайната на "студения метод" при приготвянето на х...
Не си мислете, че ще похарчите по-малко пари, след като си купите...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).