ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Сега е сезонът на смокините много си вървят със сирена, мезата и салати | ||||||
| ||||||
Именно лятото е сезонът на смокините и съвсем естествено, тогава са и най-сочни, и най-сладки. Щом са вече меки и узрели, можем да им се насладим сурови и цели. И въпреки че тези плодове са чудесни за директна консумация, могат да бъдат съчетани с много разнообразни вкусове. Ето няколко идеи и за други вкусни начини, по които да ядем смокини Една перфектно узряла смокиня със струйка мед отгоре, няколко капки сок от цитрусови плодове и маслиново масло е превъзходна комбинация, колкото и нестандартна да ни се струва. Далеч по-традиционен пък е начинът на поднасянето на смокини със сирена, като пармезан и манчего. Друг вариант е съчетанието им с бурата и гарнирани с мед и натрошени бадеми. По-зелените смокини си подхождат с по-меки сирена, като бри. По-тъмните пък - с млечен шоколад. На фронта на солените комбинации присъстват също и месата. Резени прошуто или различни видове колбаси, както и сушени маслини и каперси са предпочитани от мнозина, а кулинарните ентусиасти дори включват плодовете в рецептите за пица, пише marthastewart.com. За почитателите на по-леките и лесни ястия, смокините са перфектно допълнение и към свежи салати, към които можем да добавим лимонов дресинг и ядки. А в случаите, когато искаме да превърнем смокините в още по-изкусителен десерт, можем да ги съчетаем с ванилов сладолед. Ако пък имаме вдъхновение да се развихрим в кухнята, никога не бихме сбъркали, ако си приготвим сладко от смокини, което също можем да поднесем със сладолед или пък да използваме като глазура или дресинг. Вариант да разнообразим смокините като десерт, е и да ги изпечем. Карамелизирането им със захар ги прави още по-сладки и неустоими, като особено много им отива да бъдат включени в рецептите за печива. За финал на сладките опции, не бива да забравяме сушените смокини. Лесно се откриват в магазините, а след това вкъщи по желание може да ги нарежем наполовина, след което да ги мариноваме в сироп, приготвен с балсамов оцет, захар и подправки. А накрая, понеже през лятото скарата също е задължителна, можем да превърнем смокините в изненадващо чудесна гарнитура към меса и солени ястия. Поднесени с козе сирене и малко мед отгоре, със сигурност биха се харесали на всеки, който си пада по сладко-солените комбинации. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Тя е пленила сърцето на Мартин от "Игри на волята"
12:29 / 08.11.2024
Добрата новина: Дарители зарадваха 3 отделения в УМБАЛ Бургас
09:25 / 08.11.2024
Почина наш голям хирург и учен
17:39 / 08.11.2024
Адвокати от цяла България й скочиха: Или извинение, или оставка!
16:27 / 08.11.2024
Излезе седмичната прогноза за времето
11:37 / 08.11.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета