Самолет ще прелети над Тихия океан с близо 5800 км/ч

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:00 / 14.08.2012
949
Военновъздушните сили на САЩ днес ще проведат над Тихия океан важен етап от изпитанията на хиперзвуковия безпилотен летателен апарат "Х-51А", който е способен да развива скорост от 5793,6 километра в час. Това съобщи изследователската лаборатория на американските ВВС в щата Охайо, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Според плана на полета "Х-51А", който е способен да преодолее разстоянието между Лос Анжелис и Ню Йорк за 46 минути, ще бъде вдигнат във въздуха от специално оборудван бомбардировач "Б-52". След като набере необходимата височина, безпилотният самолет ще се отдели от бомбардировача и в автоматичен режим ще стартира реактивните си двигатели. Задачата му е да развие хиперзвукова скорост и да я поддържа в течение 300 секунди.

След като експерименталният апарат завърши изпитателния полет, се планира той да потъне в Тихия океан. При евентуален успех на изпитанията "Х-51А" може да се превърне в модел за създаването на пътнически самолети, а също така бойни ракети, космически и военни апарати от ново поколение.


Виж коментарите (2)
Още новини от Любопитни новини:
Кейт Мидълтън направи първата си публична поява след края на хими...
Днес е подходящ ден да изхвърлите ненужното от дома ви
Денят за всеки според зодията
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи
Нова звездна сватба на хоризонта
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).