С тази лесна рецепта ще оползотворите останалите ви великденски яйца

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
16:43 / 24.04.2025
432
Великден мина, хапнахме си обилно всички вкусни неща на празничната трапеза – яйца, топли козунаци, зелена салата и агнешко. След почивните дни се връщаме към ежедневието.

Вкъщи обаче са останали много яйца и се чудим какво да ги правим.

Предлагаме ви лесна рецепта, с която да оползотворите великденските яйца.

За по-малко от 10 минути ще имате вкусна майонеза, която да добавите към всяко ястие, независимо дали за основно ястие за обяд или вечеря, или към филийката на закуска.

Използването на сварени цели яйца вместо само жълтък прави рецептата за домашна майонеза практически безпроблемна и много лесна. 

Освен това, при сварените яйца няма от какво да се притеснявате, тъй като при пресните изискването е да са достатъчно пресни, за да правите майонеза с тях.

Ако никога не сте опитвали домашна майонеза, ще останете изненадани – тя е изключително кремообразна и много по-ароматна от всички, които можете да купите в магазина.

Домашната майонеза издържа около две седмици в хладилника. Можете да я използвате за сандвичи, да я добавите в картофена салата или пък към салата с морски дарове. За стилно предястие можете да си оставите няколко белтъка, които да разрежете на две половини и да напълните с домашната майонеза. Изглежда красиво и определено е вкусно!

Вариантите са много, изборът е само ваш!

Необходими продукти

5 сварени яйца

50 мл зехтин (можете да го замените с олио от гроздови семки за още по-лек вкус)

25-50 г мека горчица

50 мл вода

25 мл ябълков оцет

чесън

сол на вкус

Сложете всички съставки в блендера и след по-малко от 2 минути имате домашна майонеза с лек кремообразен вкус, пише tialoto.bg.

При сервиране на соса можете да полеете с капчица зехтин, малко лимон и да поръсите с тиквени семки. Изкушаващо, нали?

Виж коментарите (0)

Още по темата (159):
25.04.2025 Забраните на Светла събота
25.04.2025 Светли петък е! Празнуват обичани български имена
24.04.2025 Светли четвъртък е!
23.04.2025 20-годишен с БМВ прелетя покрай радар с 220 км/ч
23.04.2025 Светла сряда е! Забранено е да се повишава тон
22.04.2025 Това е една от причините за задръстванията по АМ "Тракия"
Още новини от Любопитни новини:
Как се пере и как се суши пухено яке?
Телесната температура: Кога 37°C е проблем и кога не? Истината, к...
Тази вкусотия измести дубайския шоколад
Слага край на 35-годишния си брак?
Новият епизод на "Бригада нов дом" ще ви просълзи
Хората, които правят така не са груби, а интелигентни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).