С концерти НУМСИ "Панчо Владигеров" ще отбележи няколко годишнини

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:35 / 28.01.2011
717
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Под знака на три юбилея ще премине годината в Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас, съобщават от училищено. През 2011 година ще бъдат отбелязани 100 години от създаването на музикално дружество "Родни звуци" , 90 години Народно музикално училище "Родни звуци", а НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" ще празнува 50 години от своето съществуване.
Първите прояви във връзка с юбилея са съвместно с Държавна Опера - Бургас, която кани на своята сцена изявени ученици от учебното заведение. Съвместната дейност на двата културни института включва поредица от концерти, първият от които е тази вечер от 19 ч. в Концертна зала "Проф. Иван Вульпе". Солисти на оркестъра на Държавна Опера - Бургас ще бъдат Александър Петров - цигулка , ученик в 4 клас, дванайсетокласничката Божена Николова - сопран и Бранимир Георгиев - баритон ,студент и бивш възпитаник на училището. В програмата произведения на вивалди, Моцарт и др. Диригент - Йордан Дафов.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).