С филм за Апостол Карамитев ще бъде открит фестивалът на европейските копродукции

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:30 / 16.06.2009
441
С премиера на биографичния филм за Апостол Карамитев ще бъде открит XIV - ят Международен кинофестивал на европейските копродукции в Бургас. Прожекцията ще се състои на 17 юни /сряда/ от 19.00 часа в салона на Драматичен театър „Адриана Будевска" при вход свободен. Сценарист, режисьор и оператор на едноименната лента е неговият син Момчил Карамитев.

Фестивалът на европейските копродукции ще продължи от 17 до 23 юни и ще покаже на бургаските зрители 9 филма от тазгодишната си програма. Любителите на документалното кино ще могат да проследят на 18 юни /четвъртък/ от 19.00 часа забележителното разследване на опожаряването на партийния дом чрез лентата на Малина Петрова „Приключено по давност".

Завръщането на полския режисьор Йежи Сколимовски на голямата сцена след 17 - годишно отсъствие ще бъде отбелязано с прожекция на най-новият му филм „Четири нощи с Анна", който зрителите могат да гледат на 19 юни /петък/ от 19.00 часа.

По две прожекции на ден от 17.00 и 19.00 часа ще гледат бургаските киномани през почивните дни. В събота /20 юни/ първата лента ще бъде „Константин и Елена" на носителя на наградата за млад режисьор на фестивала за документално кино в Амстердам през 2008 г. - Андрей Даскалеску и „Черен лед" на Петри Котвица, номинирана за „Златна мечка" в Берлин. В неделя /21 юни/ ще бъдат излъчени филмите „Наопаки" и „Още една любовна история".

Прожекцията на румънския филм „Уикенд с майка ми" ще бъде на 22 юни /понеделник/ от 19.00 часа, а с премиерата на филма с българско участие „Свети Георги убива змея" /Сърбия, Босна и Херцеговина, България/ на 23 юни /вторник/ в 19.00 часа ще бъде закрит кинофестивала в Бургас.

Всички прожекции в рамките на фестивала на европейските копродукции ще се състоят в салона на ДТ „Адриана Будевска" при вход свободен. Пълната програма на фестивала можете да видите в Справочника на Burgas24.bg.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).