С една тиква - две манджи и то доста нискокалорични

Автор: Десислава Томева
Коментари (0)
17:48 / 17.01.2024
595
Един сезонен зеленчук, с който можем да сътворим чудеса в кухнята и то само с едно парче. Говорим за тиквата – неизменна част от трапезата на българина. Претворяваме я в много рецепти, а на всичкото от горе тя е и полезна.

Тиквата има богато съдържание на калий, мед, манган, желязо, магнезий и фосфор, белтъчини, въглехидрати, витамини С, Е, В2, В3, В6 и фолиева киселина. Важно е да се отбележи, че тиквата е бедна на прости захари, което означава, че е подходяща за консумация дори и от хора, страдащи от диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Blagoevgrad24.bg ще ви предостави две много бързи и лесни рецепти и отново натъртваме- само с парче тиква, което обаче разделяме на две.

Крем карамел с тиква

– 100 мл белтъци

– 300 гр печена тиква 

– 60 гр еритритол /подсладител/

– 60 гр скир с вкус ванилия "Ванилия"

– Ванилия

Нарязваме тиквата на кубчета, заливаме я с чаша гореща вода и печем 30 мин на 200 градуса. Разбиваме белтъците с ванилията, добавяме подсладителя и скира. Заливаме запечената тиква и печем още 15-20 мин. Превръща се в нещо превъзходно и нискокалорично, а си е десерт.

Супа от тиква 

– 400 гр тиква

– 2 малки картофа 

– един голям морков

– Кокосово мляко

– Кокосово масло

– Джинджифил

Сварявате зеленчуците, оцеждате ги като оставите 1 чаена чаша от бульона, пасирате и добавяте 1 супена лъжица кокосово масло и 1 чаена чаша кокосово мляко. Супата е готова. Овскусявате според вашите предпочитания.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ива Софиянска омъжи най-малката си сестра
Фурията Денислава стана жури на конкурс за миски
В топ форма, ама не съвсем: Иван Христов обра точките на плажа
Маги Томова и Маги Джанаварова - опасно добра комбинация
Предупредиха ни: Това не се е случвало от почти 23 години
Нова снимка на Камелия показва колко е пораснал синът й


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).