Ревю, Остава и Бичето идват край морето за Spirit of Burgas

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
14:50 / 16.07.2010
1428
Култови български банди ще участват в новото издание на музикалния фест Spirit of Burgas. Организаторите запазват традицията всяка година да канят изпълнители, които не са участвали в предишните издания.  Остава, понякога наричани българските Рейдиохед, ще видим на главната сцена на 14 август. На нея ще се качат още Gracity Co. и D2. Много адреналин през трите дни на Спирита предлага рок сцената, кръстена на Джак Даниелс.

На нея ще вилнее феноменът Бичето, който преди няколко години се самообяви за "най-добрия ар енд би изпълнител" и влезе с взлом в родния шоубизнес. На рок сцената ще забият още Уикеда, Светльо енд дъ леджендс, Отряд 13, чиито членове познават живота от другата страна на решетките, Вендета, бургаските Карцер, Врани волоса и др.

Върху рок сцената Джак ще се покачат и елитни млади групи от Европа. Сред тях - O'Casan, които в момента са сред най-горещите дебютанти на модерната английска сцена. Те ще се представят на живо на 15 август. Първият албум на триото - 'Ricochet', е продуциран от Ромеш Додангода (Kids in Glass Houses, Funeral for a Friend) и предизвика положителни отзиви в средите на музикалната критика на Острова. Той излезе в началото на лятото и донесе на създателите си определението "Английският отговор на Fall Out Boy". Непосредствено след O'Casan ще свирят италианските Bandity.

Тази година хората, които стоят зад "На тъмно" - сцената, са си поставили за задача да докажат, че българският пънк е жив! За доказателство ще послужат Ревю, и още няколко банди с любопитни имена, като Кокоша глава и Аборт.

От ZionLionZ Reggae Stage отново ще звучат любими за целокупното растафарянско движение мелодии. Go Dutch сцената ще предложи качествено техно. Съвсем скоро ще бъдат обявени и изпълнителите на Blues and Jazz Stage.


Виж коментарите (1)

Още по темата (55):
05.11.2010 Spirit of Burgas с поредна престижна номинация
14.10.2010 Spirit of Burgas в топ 10 на UK Festival Awards
07.10.2010 Spirit of Burgas сред десетте най-добри фестивала в Европа
22.09.2010 Spirit of Burgas отново е сред претендентите за фестивалните Оскари
21.09.2010 Spirit of Burgas 2010 пак с номинация за престижна награда
20.08.2010 Румънска група стана откритието на "На тъмно" сцената на Спирита
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).