Ресторант вари бульон без да изхвърля остатъка в една и съща тенджера вече 45 години

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:59 / 14.04.2024
1241
Ресторант в квартал Екамай в Банкок, Тайланд, стана известен с това, че вари един и същи бульон в една и съща тенджера вече повече от 45 години.

Въпреки че за повечето хора това е страховит начин да получат стомашни проблеми, има много повече от история и причина защо този дълъг процес на готвене продължава вече почти пет десетилетия, казва New York Post.

Семейният ресторант на име Wattana Panich стана известен с дългото време на задушаване на бульона от неговата телешка супа с нудълс - наречена "neua tune".

Популярното ястие включва съставки като задушено и сурово говеждо месо, шкембе, чесън, канела, черен пипер, корен от кориандър и около дузина китайски билки.

През 2020 г. трето поколение собственик на бизнеса Натпонг Кавийнтавонг каза пред Great Big Story: "В продължение на 45 години бульонът от нашата супа никога не е бил изхвърлян след готвене. Държим бульона за една нощ и след това го използваме за супата за следващия ден“.

"Бульонът е съхраняван и варен в продължение на 45 години, което му придава уникален вкус и аромат“, добавя той.

Но със сигурност това не е много хигиенично или безопасно? Чуваме ви как крещите от изненада, докато четете това.

Но не се страхувайте, защото не всичко е такова, каквото изглежда. Супата се вари вече близо 50 години, а собственикът на ресторанта уверява, че чисти съда, в който се приготвя всяка вечер.

"Изваждаме супата от тенджерата и оставихме да къкри през нощта“, обяснява той. Това "малко“, останало къкри в тенджерата, а след това формира основата за супата на следващия ден.

И методът - известен като perpetual stew - очевидно прави разликата във вкуса на ястието, предвид отзивите на ресторанта в Trip Advisor, пише businessnovinite.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Емблематичен участник напусна "Островът на 100-те гривни"
Скандалната Анджела Ташева напусна "Биг Брадър" преди елиминациит...
Емилия най-после призна за раздялата със съпруга си
Тази вечер изгрява зрелищно пълнолуние
Цветовете са мощен инструмент в интериорния дизайн
Аутопсията на Лиъм Пейн показа от какво е починал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).