Репичките разреждат кръвта, предотвратява тромбоза и инсулт. Съдържа и много витамини

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
11:08 / 11.06.2024
1957
Репичките могат да разреждат кръвта. Това прави дребния зеленчук полезен за предотвратяване на тромбоза, инсулт и някои други сърдечно-съдови заболявания. 

Репичките съдържат и антоцианини, които имат противовъзпалителен ефект.  Въпреки това, не всеки може да яде този пикантен зеленчук: експертите не го препоръчват при обостряне на стомашни заболявания.

Какви са ползите от репичките:

Те са много полезни за хората, които са на диета и искат да отслабнат. Симпатичните дребни зеленчуци са нискокалорични и богати на диетични фибри.

Витамините, микроелементите и фенолните съединения в репичките забавят стареенето. Освен това зеленчукът укрепва кръвоносните съдове и прави кръвта по-течна, отбелязват специалистите.

Кой не трябва да яде репички:

Експертите назоваха заболявания, при които репичките са противопоказани:

-обостряне на стомашна и дуоденална язва,

- гастрит,

- панкреатит,

- холелитиаза.

Юни е перфектният сезон, в който репичките са най-подходящи за консумация. Така, че бързо отивайте към пазара за няколко връзки пресни репички, които са вкусни и ще ви държат здрави и във форма, предаде dariknews.bg.

*Тази статия има само информативен характер и не може да служи за лечение на заболявания. При здравословен проблем задължително се консултирайте с вашия лекар.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Този шофьор от Бургас стана хит в мрежата
Диетолог: Приемът на въглехидрати преди продължителна тренировка ...
Ал Бано е поканен да изнесе концерт в Москва по случай края на во...
Съветите на Петър Дънов при зъбобол
Янка Рупкина е приета по спешност в "Пирогов"
Финансови успехи за 4 зодии днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).