ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Рецепта за уникален бадемов сос, подходящ за пържен шаран | ||||||
| ||||||
Ако някоя люспа все пак падне, тя не трябва да се настъпва, защото, според поверията, който я настъпи, ще се разболее или ще му се случи нещо лошо. Костите на никулденския шаран не се изхвърлят, а се изгарят, закопават в земята или се пускат в реката - вярва се, че така ще се опази и умножи плодородието и семейното благополучие. Като оставим настрана суеверията какво да правим с частите на рибата, които не ядем, в много семейства се спазва традицията за ядене именно на шаран на празника, пише lifestyle.bg. И докато някои го обичат пълнен на фурна, други предпочитат пържения вариант на тази вкусна риба. Именно за хората от втория вид ние пък предлагаме два варианта за сос с ядки, които особено много си отиват с пържена риба, според Everyday Delicious. Бадемов сос Какво ни трябва? 50 г сурови бадеми 120 г масло 4 бр. жълтъци 3 с.л. от сок от лимона 250 мл вода 1 ½ ч.л. захар 3 щипки сол |
Още по темата: | общо новини по темата: 38 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Опасно време утре в Бургас и областта
14:41 / 25.12.2024
Опасно време в Бургас
09:12 / 24.12.2024
Започва се, ще има усложнения
12:45 / 24.12.2024
Пожар в Бургас
14:46 / 25.12.2024
Такава е обстановката на магистрала "Тракия"
18:13 / 25.12.2024
Самолет кацна извънредно на летище Бургас
20:52 / 25.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета