Ракия с лед и лимон - хитово питие в кризата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
14:17 / 12.11.2011
1275
"Българиня" е новият модерен коктейл по време на криза. Питието е евтино, но качествено. Като прочутата бразилска "Кайпириня", която се бърка със сок от захарна тръстика, родната напитка става от обикновена гроздовка с много лед, повече лимон и малко захар. Вместо две, сламките може и да са повече.

Рецептата за кризисния коктейл "Българиня" измисли световният шампион по барманство варненецът Васил Колев. Той се върна със златен медал от най-престижното 37-мо първенство във Варшава, Полша. Това е първата световна титла на страната ни в 21-годишната история на Българската асоциация на барманите. Наградата на Колев обаче не е с родната "Българиня". Варненецът победил в класическия стил - категорията "Коктейл с шампанско", със своя "Parfume de moet".

Името на напитка номер 1 дали самите браншовици на състезанието, след като я опитали. Коктейлът се бърка от плодова водка круша, ликьор манго, пюре от малина, сироп от кестен, кора от лайм и с прочутото френско шампанско "Моет и Шандон", една бутилка от което струва над 80 лв. В завършен вид коктейлът добива цвят пепел от рози и ухае на изискан, скъп парфюм. Васил Колев е 6-кратен шампион на България, като е безспорен фаворит в националните състезания през последните четири години. В бранша е от 17 години и работи в култовото варненско заведение "Пенч'с клуб".

Големият майстор на бара всъщност по образование е музикант и е виртуоз на народни инструменти и най-вече гайда.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (6)
Още новини от Любопитни новини:
Рибари уловиха невиждано "чудовище", което вещае бедствия
Неузнаваем: Известен актьор се стопи, отслабна с 30 кг
Колоритната Дени от "Игри на волята" отново избухна със стил
Филип Киркоров отново разби всички! Вижте как и къде се появи
Тя се превърна в страшилище за мъжете в "Островът на 100-те гривн...
Слави Трифонов и Емилия се събраха


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).