Първата Мис България остана без пенсия

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:35
234
През 1967 г. Бранимира Антонова става първата жена, носителка на титлата "Мис България“. Тогава тя е едва 15-годишна, а победата й не само я прави популярна у нас, но и представя красотата на българската жена пред света.

"Титлата не значеше много за мен тогава“, каза Антонова пред "Ретро“, спомняйки си за момента, когато се окичва с престижната корона. За нея това е било просто едно забавление, което не е променило драстично живота й, въпреки че фотографията й става популярна в международен план.

Красотата на Антонова не остава незабелязана и отвежда младата софиянка на сцената и пред камерите. Още преди да спечели конкурса, тя започва кариерата си като балерина. Завършва Държавното хореографско училище, специалност "Класически балет“, но славата на първата "Мис“ бързо я въвежда и в света на киното.

Участва в няколко български филма, където доказва, че не само външният вид, но и актьорските й умения заслужават внимание. Въпреки това тя не разглежда актьорската си кариера като главен фокус и с времето се отдалечава от нея.

Бранимира Антонова има бурен личен живот, който обаче винаги е бил далеч от светлините на прожекторите. Първият й брак е с Владимир Грашнов - бивш изпълнителен директор на "Мобилтел“, и двамата имат дъщеря Мария. Антонова разказва, че се оженили тайно, против волята на родителите на Грашнов и дълго време били в центъра на вниманието. 

"Оженихме се с родителската забрана“, спомня си тя.

След развода с Грашнов Бранимира сключва още два брака, но днес живее с дъщеря си във френския град Ница, където се грижи за тримата си внуци.

"Аз съм баба за чудо и приказ!“, споделя тя, обяснявайки как прекарва времето си в Ница, заобиколена от семейството си. Внуците й, които са вече тийнейджъри, са заети с учене и все пак намират време да прекарва прекрасни моменти заедно.

Въпреки че е в пенсионна възраст и има впечатляваща кариера зад гърба си, Антонова признава, че не получава пенсия. Тя е жертва на бюрократични неуредици, свързани със събирането на документи за стаж, но приема ситуацията с достойнство: 

"Няма да се унижа да поискам социални помощи. Благодарна съм, че дъщеря ми ме подкрепя и ми осигурява всичко нужно. Няма да се моля за нищо!“, казва тя

Антонова подчертава, че не желае да бъде зависима от държавна помощ, и смята, че е възпитала дъщеря си в дух на отговорност и грижа за семейството. "Пожелавам на всички хора да отглеждат децата си с любов и да влагат в тях най-доброто“, допълва тя.

На 71 години Бранимира Антонова продължава да поддържа безупречен външен вид, въпреки че казва, че никога не е прибягвала до пластични операции. "Натуралната красота е най-важна“, твърди тя, като изразява тревога от тенденцията младите момичета да се подлагат на драстични козметични процедури. 

Антонова също така се интересува от текущите социални и политически събития. Тя смята, че в днешното общество липсва уважение и етикет в комуникацията, особено в политиката. 

"Би било добре политиците да прочетат някоя книга и да научат как да се държат на обществено място“, казва тя, загрижена за агресивното поведение, което се наблюдава в съвременната политика.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1466):
27.09.2024 Колоритната Дени от "Игри на волята" отново избухна със стил
27.09.2024 Проговори организаторката на концерта на Виктор Калев за изчезналите пари за билети
27.09.2024 Слави Трифонов и Емилия се събраха
27.09.2024 След като изгониха от общинското жилище Юксел Кадриев плаща два бона за квартира
27.09.2024 Алекс Богданска блесна на светско събитие
27.09.2024 Наоми Кембъл обидена от твърденията за нея
Още новини от Любопитни новини:
Колоритната Дени от "Игри на волята" отново избухна със стил
Слави Трифонов и Емилия се събраха
Ако е възможно, забравете или ограничете консумацията на купешкит...
Кейт Мидълтън с трогателно изявление
Появиха се интересни снимки на язовир Копринка
5,6 млрд. лева е дефицитът, с който официално сме приключили 2023...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).