Пролетно ревю ще предствят дизайнери и манекени от училище "Йордан Йовков"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:43 / 25.02.2011
989
Чар и стил, професионални умения и елегантност ще покажат със своята колекция младите дизайнери от СОУ "Йордан Йовков" - Бургас. На Първи март от 15 ч. в зала №1 в Младежкия културен център в града ще отвори врати за всички, които искат да присъстват на традиционното пролетно ревю, подготвено от възпитаниците на професионалните паралелки в специалност "Моделиране и конструиране на облекло от текстил" в бургаското школо. Всяка година, в навечерието на пролетта ,младите дизайнери представят своите нови модни виждания с проектираните и изработените от тях модели. Учениците са и в ролята на манекени - дефилират и със завиден професионализъм и самочувствие представят облеклата си.

Тази година ревюто ще включва три направления - ежедневни младежки облекла в елегантен стил; официални тоалети; бутикови етномодели. Облеклата от третия раздел са отличени с втора награда на дефилето на младите дизайнери от страната в Стара Загора. На модния подиум ще се качи и Теодора Лазарова от ХІ клас, донесла на България и училището специалната награда от Международния фестивал за дизайн на младежко облекло в гр. Серадзе - Полша. Специален акцент в спектакъла е представяне на ученическите униформи - проектирани и изработени от учениците по спечелен от училището проект за "Ритуализация на училищния живот" на МОМН.

На ревюто са поканени ученици от седми и осми клас на всички бургаски училища и така училище "Йордан Йовков" популяризира интересните и атрактивни специалности в гимназиалния етап на обучение. Завършилите тук ученици получават освен диплома за средно образование и професионална диплома, след положен държавен изпит по усвоената професия. Това им дава възможност веднага да намерят реализация по придобитите специалности.
Новото тази година е обявеният прием след завършен седми клас, с изпит за проверка на способностите по изобразително изкуство. За всички желаещи да се подготвят за изпита, ръководството на училището предлага безплатен курс през пролетната ваканция, воден от висококвалифицирани специалисти.

Ако в заснежения през последните дни Бургас пролетта ви изглежда далечна, възпитаниците на училище "Йовков" ще се постараят със своя спектакъл да я направят осезаема и за пореден път да докажат таланта си.



Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).