Признателни бургазлии уважиха паметта на Анка Върбанова

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:26 / 07.08.2009
995
В Ритуалната зала на гробищен парк - Бургас бе извършена панихида по повод 6 месеца от кончината на Анка Върбанова - дъщеря на композитора Върбан Попхристов Върбанов, основал първото музикално училище в Бургас.
С дарение на Анка и сестра й Цвета е изграден Домът за стари хора в гр. Бургас. За жеста сестрите Върбанови са обявени за почетни граждани. От 2000-та година Домът за стари хора носи техните имена.

Панихидата бе организирана от Ани Върбанова - племенница на сестрите, със съдействието на Община Бургас и ръководството на ДСХ "Цвета и Анка Върбанови".

По изрично желание на Анка, живяла и починала в САЩ, тленните й останки са положени до тези на съпруга й Димитър Попов, известен музикант - цигулар. В същия гроб лежат още трима техни сродници. След панихидата пред паметната плоча по цвете оставиха племенничката Ани - известна наша певица, печелила „Златния Орфей", зам.-кметът на община Бургас д-р Лорис Мануелян и поетът Недялко Йорданов, чиято баба е била сестра на Димитър Попов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).