Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
При сбиване в бар Ръсел Кроу отхапал парче от лицето на жертвата си и го е изплюл обратно към него
Автор: Екип Burgas24.bg 23:12 / 10.08.2024Коментари (0)1561
©
След над 23 години една от филмовите класики "Гладиатор" се завръща на големия екран. Зрителите отново ще станат част от епохата на древния Рим, след като режисьорът Ридли Скот реши да заснеме продължение на киношедьовъра си. Лентата се очаква да излезе по кината през ноември и обещава да бъде големият хит на сезона. Точно както се случи с първата лента, която превърна главните актьора в топ звезди.

Новозеландският актьор Ръсел Кроу, който влиза в образа на непримиримия Максимус, става световноизвестно име, именно с главната си роля в "Гладиатор". В образа на смел, честен войн и морален герой, Кроу моментално печели благоговението на публика и критика, спечелвайки му престижната статуетка Оскар за най-добър актьор.

Шокиран и смирен Ръсел излиза на сцената, за да приеме наградата си, признавайки в речта си: "Когато израснеш в предградията на Сидни или Окланд, или Нюкасъл като Ридли, или Джейми Бел, или в предградията на което и да е друго място, знаеш, че мечта като тази изглежда някак смътно нелепа и напълно непостижима."

Актьорът, който тогава е на 35 години, продължава с откровенията си, признавайки, че спечелването на "Оскар" е като да сбъднеш детските си фантазии. Но това, което започва като приказка за Ръсел, бързо се превръща в кошмар за него.

Наградата на Академията превръща Ръсел Кроу в "златното момче" на Холивуд. Мечта, която той цели да постигне от първия ден, в който пристига в Калифорния. Само няколко месеца след излизането на "Гладиатор" идва следващата му блестяща роля, която получава одобрението на критиката - тази на брилянтния математик Джон Наш-младши в биографичния филм "Красив ум". Филмът е високо оценен от всички, като Кроу получава още една номинация за Оскар, въпреки че този път губи от Дензъл Уошингтън за "Тренировъчния ден".

Именно този награден сезон слага началото на разпада на новозеландеца. На наградите BAFTA, където той грабва статуетката за най-добър актьор, заглавията на следващата сутрин са доминирани не от победата му, а от спора му с шеф на BBC, който решава да отреже част от речта му при приемането на наградата в излъчената версия на събитието.

Режисьорът Малкълм Гери е притиснат до стената от актьора, който го блъска в гърдите, крещейки: "Мръсна гадино. Ще се погрижа никога да не работиш в Холивуд."

Същата вечер фен, който прави снимката на Ръсел, получава подобен залп от обиди. "Как смееш да ме снимаш, по дяволите", казва той. "Кой, по дяволите, ти даде разрешение." Оказва се, че ирационалното поведение на Ръсел той проявява и предишната вечер, когато отказа да бъде интервюиран пред други гости в тв шоу. В крайна сметка Ръсел се извинява на шефа на BBC, който твърди, че актьорът му се е обадил, за да каже, че е прекалил, но тогава е бил бесен.

Инцидентът обаче не е изолиран случай за звездата, който сам признава, че прекарва много време, "да казва на хората да се разкарат и да се махат от живота му".

Той обвинява медийното "натрапване" като начин да омаловажат способностите му на актьор, но не са малко хората, които потвърждават репутацията му на човек, който се държи лошо с околните. Джефри Райт, режисьор на филма "Бръснати глави" казва: "Ръсел е най-грубият актьор, който съм срещал." Журналист потвърждава: "Тонът на водене на интервю с Ръсел Кроу зависи много от настроението, в което е в момента. Неговите пристъпи на мрачност, неговата арогантност и склонността му да обижда интервюиращите му спечелиха репутация в Холивуд на актьор с "проблемно поведение".

На точно противоположното мнение обаче е екипът на звукозаписната компания на Ръсел, които настояват, че Ръсел просто не е разбран.

След спора на наградите БАФТА те пускат изявление, в което се казва: "Ръсел е изключително учтив и добродушен характер, но изглежда, че се отпуска, само когато говори за музиката си. Ръсел може да бъде пламенен характер, но той е дълбоко емоционален."

Въпреки това, когато статии за неприятното поведение на Ръсел започват да излизат една след друга, минали инциденти с него бързо изплуваха отново. Оказва се, че още преди да стигне върха на славата си, той има не малко истории, в които е замесена агресивната му жилка.

 През 1988 г., когато Ръсел участва в мюзикъла Blood Brothers в Сидни, той се скарва с колегата си Питър Кузенс, който твърди, че актьорът се опитал да го удари в съблекалнята. През 1998 г. Кроу провокира бой в Алберта, Канада, след като вбесява местните жители, като нарича мястото "скучно". Преди време пък е заснет на видео в сбиване в бар близо до ранчото му в Австралия, където свидетели казват, че се вбесил, след като две местни момичета не проявили интерес към него. По време на меле в нощен клуб в Сидни, става ясно, че Ръсел е отхапал парче от лицето на жертвата си и го е изплюл обратно към него, преди да бъде свален на земята. Враждебната част от характера му обаче не е единственото нещо, което създава противоречия за Ръсел.

 Личният му живот също е обект на много спекулации и той е свързван с разбиването на най-малко два дългогодишни брака в Холивуд. През 2000 г. Ръсел започва романтична връзка с Мег Райън, която среща на снимачната площадка на филма "Доказано жив". Малко след това тя обявява, че десетгодишният й брак с актьора Денис Куейд е приключил.

Когато Никол Кидман и Том Круз се разделят, спекулациите, че Кроу е замесен в краха, се засилват, след като той постоянно осигурява на колежката си рамо, на което да плаче. Слуховете не отшумяват, въпреки че той винаги е заявявал, че двамата са "най-добри приятели".

Хора от най-близкото му обкръжение споделят, че когато Ръсел и австралийската певица Даниел Спенсър стават родители през 2003 г., бащинството го смекчава. Въпреки това, само две години по-късно той е обвинен от полицията в нападение, след като се съобщава, че е хвърлил телефон по служител на хотел в Манхатън, където е отседнал. Служителят, който не е назован, получил леки наранявания и е бил откаран в болница. В резултат на атаката, обществото отново се настройва срещу Ръсел.

Той дори става обект на подигравки в епизод от анимацията "Саут Парк", заради агресивните си състояния. Самият актьор твърди, че ситуацията е била силно преувеличена. Той казва на водещия на американското токшоу Чарли Роуз през 2010 г.: "Мисля, че това незаличимо ме промени. Беше много, много незначителна ситуация, която беше превърната в нещо грандиозно. Но това определено ме засегна... психологически."

Днес Ръсел се радва на по-спокоен живот. Въпреки че все още играе във филми, той заменя Лос Анджелис със Сидни, където живее с приятелката си Бритни Териът. Актьорът е баща на двама сина от бившата си съпруга Даниел - 20-годишния Чарлз и 17-годиния Тенисън, и с днешна дата е далеч от образа си на Гладиатора.

 Сега феновете на Gladiator очакват с нетърпение продължението, в което Пол Мескал ще поеме на плещите си главната роля. Той влиза в образа на Луций Вер, порасналия син на Лусила и племенник на покойния император Комод, представен като дете в наградения с Оскар оригинал от 2000 г. Продължението се развива години след смъртта на Максимус, проследявайки Луций, който смята, че майка му е мъртва. Дензъл Уошингтън също се включва в лентата, описан като бивш роб, превърнал се в богат търговец на оръжие, който мрази императорите. В каста се включва и Педро Паскал.

Оригиналната класика спечели 465 милиона долара в световен мащаб от бюджет от 103 милиона долара и спечели пет Оскара, включително за най-добър филм, пише Dir.bg.



Още по темата: общо новини по темата: 1189
10.09.2024 »
10.09.2024 »
10.09.2024 »
10.09.2024 »
10.09.2024 »
10.09.2024 »
предишна страница [ 1/199 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2024
Рокади в ДПС
Първият учебен ден
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: