Представят първия албум с песни по текст на Пейо Пантелеев на Богоявление

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:17 / 05.01.2011
954
"Забравих страх, усетих Бог - и светлината ме прегърна ..." е заглавието на спектакъла, посветен на първия албум с песни по стихове на талантливия бургаски поет Пейо Пантелеев. Това предаде репортер на Burgas24.bg. Концертът, който ще се проведе на 6 януари /Богоявление/ в залата на Бургаската опера, е подарък от Община Бургас за жителите и гостите на морския град, по случай празника. Началото е в 18.30 часа, а входът - свободен.

В спектакъла ще вземат участие любими на бургаската публика изпълнители като Тони Димитрова, Галя Ичеренска, Бончо Грозев, "5-те Сезона", Захари Чернев и Дани Огнянов. На сцената по време на концерта ще излязат още примабалерината на бургаската опера Галина Калчева, Стоян Фъртунов и Боряна Пантелеева /виолончело/.

В спектакъла ще бъдат включени 15 от общо 19 - те песни, намерили място в албума на бургаския поет, художник и актьор Пейо Пантелеев. Голяма част от тях са участвали през годините в любимия на всички песенен конкурс "Бургас и морето", което превръща концерта в гарантирано забавление в празничната нощ.

Текстовете на песните са по стихове на Пейо Пантелеев, а музиката е дело на доказани и изтъкнати композитори като Стефан Диомов, Митко Щерев, Стефан Димитров, Иван Михайлов, Руслан Карагьозов и др.

Спектакълът, чийто режисьор е Христо Симеонов, е условно разделен на три части. Първа част е посветена на песните за любовта, втора част - на самотата на твореца, а третата част е отредена на песни за надеждата, красотата и родния Бургас.

В концерта ще прозвучи и запис на първата песен по текст на Пейо Пантелеев - "Самота", по музика на Иван Коларов, изпълнена не от друг, а от самия автор на вечните "Бургаски вечери".
Зрителите ще могат да се насладят на още от магичното слово на поета във времето между отделните изпълнения.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).