Представят книгата "Космическа рапсодия" в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:35 / 04.08.2010
613
"Космическа рапсодия" е името на третата, последна книга - билингва на български и английски език на Георги Пенков, която се издава две години след смъртта на поета и двадесет и осем години след нейното написване. Фантастичният роман в стихове заедно с другите му две преиздадени книги "Пришълците" и "Тъжна палитра" ще бъдат представени от режисьора Симеон Димитров в Бургаска художествана галерия "Петко Задгорски" на 6 август от 20.00 часа. Съпругата на поета, Живка Пенкова и техният син, които издават книгите му и по чиято инициатива ще се състои премиерата, са пристигнали от Испания, специално за случая.

Георги Пенков е роден на 23 март през 1955 година в гр. Бургас, където завършва строителен техникум. Артист по душа, той освен поет е и художник. Реализира 27 самостоятелни изложби у нас и две в Испания, където е живял. Кориците и на трите му книги са илюстрации от негови картини. Много от платната му са в частни колекции във Великобритания, Австрия, САШ, Япония и др.

Георги Пенков се е занимавал с приложно изкуство, дизайн на мебели и бижута, изработва красиви неща от кост, камък и дърво. Още през 1975 година реализира първата си изложба с карикатури.

Нестандартен и оригинален по внушение, Георги Пенков е автор, който оставя след себе си щедра палитра на многообразно творчество със широк жанров размах. Провокира себе си и света, за да се доближи до други измерения, като си задава вечните въпроси.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).