Преди 30 години бе излъчена една от най-незабравимите комедии

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
13:00 / 30.10.2023
983
Тази година се навършват 30 години от излъчването на една от най-незабравимите комедии в световното кино. Става въпрос за "Мисис Даутфайър“ - един от най-добрите филми на 90-те години на миналия век, а днес Sofia24.bg ще ви разкаже за него. Американската продукция от 1993 г. е с участието на Робин Уилямс, Сали Фийлд и Пиърс Броснан в главните роли. Сценарият е по романа "Мадам Даутфайър“ на Ан Файн. Режисьор е Крис Кълъмбъс. Филмът е поставен е на 67-о място в списъка на най-смешните филми, направена от Американския филмов институт. Той също така е на 40-о място в листата на най-смешните филми на Браво. Музиката е на Хауърд Шор.

Действието на филма се развива през 1990 години. Даниъл Хилард е комедиант, но общо взето с детска психика и не поема никакви семейни отговорности и задължения. След като организира рожден ден за децата си и техните приятели, оставени без надзор, те превръщат къщата в зоопарк. След като жена му се връща от работа, тя решава, че е време да се разделят. След развода, той губи работата си, като съдът нарежда да вижда децата си само веднъж в седмицата. Когато Даниъл Хилард научава, че бившата му жена си търси икономка, той веднага кандидатства за позицията. Но преобразен в Мисис Даутфайър. След като е назначен, той старателно и всеотдайно се грижи за семейството, което неотдавна е изгубил.

Сюжетът е безумно смешен, а филмът е определян като трогателен комичен шедьовър. Това превъплъщение на Робин Уилямс обаче води до непредсказуеми неприятности. Филмът е отличен с “Оскар“ за грим и със "Златен глобус“ за най-добра комедия през 1994 г. Робин Уилямс пък получава приз за най-добра мъжка роля, въпреки че играе жена. Всеки ден тоновете грим превръщат Уилямс в мисис Даутфайър. Гримовете са се наслагвали върху него в продължение на 4 часа и половина.

"Мисис Даутфайър“ е излъчен у нас през 1999 г.  Невероятният Робин Уилямс се справя блестящо с ролята си в този филм. Припомняме, че актьорът се нарежда на 13-о място в списъка на "100 най-големи комици за всички времена“. Комикът почина на 11 август 2014 г. Той бе намерен е мъртъв в жилището си при предполагаемо самоубийство. Най-вероятната причина за смъртта е задушаване.

Лиза Джейкъб, която играе най-голямата дъщеря на семейство Хилард - Лидия, се снима и във филма и в друг култов филм "Денят на независимостта“, в който влиза в кожата на Алиша Касе. По-късно обаче тя се отказва от актьорската професия. Матю Уилям Лорънс, който играе Крис Халард, е известен и с ролята си  в "Момчето среща света". Лорънс също така участва в сериала "Братска любов" с истинските си братя Джоуи и Андрю, както и в комедията  "Горещо маце“. Мара Уилсън стана известна като дете с ролята на Натали Хилард във филма "Мисис Даутфайър“ и продължи да играе. Тя влезе в кожата на Сюзън Уокър в "Чудото на 34-та улица“, изигра главната героиня в "Матилда“, както и Анабел Грийнинг в "Просто желание“ и Лили Стоун в "Томас и Магическа железница.

Виж коментарите (0)

Още по темата (5976):
01.10.2024 Ще се превърне ли сериалът "Тревожност" в хит?
24.09.2024 Хванаха Радина Кърджилова как се кара с новото гадже на улицата
10.09.2024 12 години заедно, 4 деца, а любовта им е като по филмите
09.09.2024 Георги Тошев призна за Натали Трифонова, шефовете на bTV го спънали
07.09.2024 Бившият съпруг на Меган Маркъл, на когото тя разби сърцето, намери голямата си любов
07.09.2024 Майка на 3 деца и транссексуален напират за "Мис силикон"
Още новини от Любопитни новини:
Моника Белучи си взе куче от развъдник в България
Грандиозен гаф на бТВ в "Стани богат"
Сузанита: Държах нож срещу майка ми
Славена Вътова вече официално е разведена
Известна наша журналистка се омъжи!
Венцислава Тафкова най-накрая разкри кой я издържа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).