ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Празник на врачанските вина, ракии и мезета: Бивш пожарникар прави гъсто кисело мляко, пастърма и консервирани меса | ||||||
| ||||||
Над 100 участници са заявили желание да се включат. От тях около 70 души са в раздел питиета, а останалите ще се състезават при мезетата. Жури ще дегустира и номинира победителите, ще има и награди. bTV гостува на един от вечните победители в надпреварата – Тони Коцев, бивш пожарникар. Негово хоби от години е да прави домашно сирене и пастърма, да консервира всякакви меса и да посреща гости по всяко време. Сред неговите специалитети е птиче месо в буркани – една позабравена традиция, която е много полезна в зимните месеци. Тони Коцев прави и много гъсто краве кисело мляко – 6,5% масленост (като овчето мляко). То е от млякото на дребни крави, наричани в региона "жарсе“. Приготвил е и трупана баница. Виното му е каберне – без захар, а домашната ракия – от смокиня. Миналата година в надпреварата за най-добри мезета и питиета във Враца участваха жители на 17 населени места, които представиха общо 84 бели и червени вина, и ракии, и над 40 вида мезета. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Важна информация от "Бургасбус"
12:04 / 23.12.2024
Опасно време в Бургас
09:12 / 24.12.2024
Започва се, ще има усложнения
12:45 / 24.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета