Поп-рок фест събра таланти в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:57 / 30.08.2010
1043
Две първи и две втори места при групите отсъди журито на четиринадесетото издание на Поп -рок феста, който традиционно събира млади надежди и таланти в Несебър. Бандите "RESPONSE" и "HANGOVER" изпъкнаха сред останалите участници, грабнаха сърцата на публиката и съдиите, и си поделиха върха. На второто, също много оспорвано място, се наредиха групите "СТЕТСЪН" и "HANGAR 42". В челната тройка, на почетното трето място, бе избрана бандата "СТОКХОЛМ". С не леката задача - да отсява най-добрите сред добрите в три поредни дни, имаше жури в състав: Веселин Тодоров (директор на музикална къща "Фактор"), Мая Райкова, (продуцент в БНР), и Иван Лечев (китарист на "ФСБ"). Всъщност одобрителните възгласи и бурни аплодисменти на публиката след обяваване на всеки един приз в класирането, бяха в синхрон с преценката на журито, което раздаде и още призове.

Сред наградите бяха и тези за дебют на фестивала, които заслужено отидоха при Георги Милтиядов и Флория Цанкова, а отличие за най-добра авторска композиция получи Адриан Гугов, група "VIPERFISH". GRAND PRIX на фестивала спечели харизматичната Лорън Марч, която записа и още едно постижение в биографията си - тя ще участва като солист на концерт на Биг Бенда на БНР. Награди от музикална къща "Фактор" получиха Ивана Пенчева и Данаил Чуков, а специалната награда на читалище "Яна Лъскова" зарадва група "ШОКОЛАД".

Фестивалът се организира от НЧ"Яна Лъскова - 1905" и е под патронажа на кмета на Несебър. Форумът бе официално открит в петък от зам.-кмета Иван Гургов, който приветства участниците и им пожела успех в конкурсната част. След това - в няколко поредни дни, своят талант и способности показаха 28 банди, 2 дуета, 2 вокални групи и 23 индивидуални изпълнители.

Три дена музикалната емоция владя града на ЮНЕСКО, като любовта към поп-рока събра на едно място - на амфитеатъра, множество участници, жители и гости на града. Макар и за кратко стария Несебър се превърна в храм на рока и даде възможност и сцена за изява на изгряващи млади музиканти и изпълнители. И тази година фестивалът имаше за цел да популяризира новата авторска песен, а чрез универсалния език на музиката да създаде онази неповторима атмосфера на творческа изява на младите хора, която да ги стимулира за активно участие в създаването на специфичен музикален продукт.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).