Поп-рок емоция владя три дни Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:54 / 31.08.2009
702
Група „СТОКХОЛМ" с песента „Индиго" спечели сърцата на публиката и първа награда на провелия се за тринадесети пореден път Национален поп-рок фест в Несебър. Тридневният фестивал, който има конкурсен характер, завърши вчера. Тогава бяха обявени най-добрите групи и изпълнители, които жури в състав Веселин Тодоров (директор на музикална къща „Фактор"), Мая Райкова, (продуцент в БНР), и Иван Лечев (китарист на „ФСБ") слуша и отсява три поредни дни.

Второто място заслужено отиде при талантите от „Докторс Гого Бенд" с парчето „Есен", а групарите от „VATТICANA" се класираха трети със „Sun Is Shining". Бандата „Black Hole" направи впечатление с парчето „Bar Tender" и това им донесе GRAND PRIX на фестивала. От индивидуалните изпълнители беше отличена Даниела Кожухарова, която получи правото на запис, участие и концерт с Биг Бенда на БНР. Специалната награда на читалище „Яна Лъскова" зарадва Ана Мария Янакиева (първа възрастова група). Отличие от фестивала получи и Симона Велкова - тазгодишната носителка на стипендия от 12 хил. лева на община Несебър. Талантливото момиче от града на ЮНЕСКО спечели журито с перфектно изпълнение на песента „Listen". Награди от музикална къща „Фактор" получиха Ана Мария Янакиева и Франк Маклорд (Германия). Последният изпълнител спечели одобрението на публика и жури с авторската си композиция „Crying for you", която бе отличена като най-добра.

Музикалната емоция три дена владя амфитеатъра на стария град и за кратко Несебър се превърна в Мека на рока. Фестивалът, който се провежда под патронажа на кмета на Несебър Николай Димитров, даде възможност и сцена за изява на изгряващи млади музиканти и изпълнители.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).