Почина Сиксто Родригес – феновете го определяха за по-голяма звезда от Елвис

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
22:25 / 09.08.2023
673
На 81 години е починал Сиксто Родригес - американският рок певец, превърнал се в олицетворение на закъснялата слава. 

Двата издадени албума на Родригес в началото на 70-те са търговски провал в родната му страна, което го кара да се насочи към други професии. Близо 30 години по-късно обаче разбира, че без да знае музиката му е придобила легендарен статут в Южна Африка. 

Историята му провокира наградения с Оскар документален филм "Търсенето на Шугър мен". Той го превръща в световноизвестен артист и в последното десетилетие от живота му го качва на някои от най-големите фестивални сцени. 

В съобщението на сайта на Сиксто Родригес не се уточнява каква е причината за смъртта му. 

Роден на 10 юли 1942 г. в Детройт в семейството на американци с мексикански произход, Родригес работи на поточни линии, като в същото време се изявява като музикант, припомня БНР.

В началото на 70-те години издава два албума: "Cold Fact", в който са включени най-известните му песни "Sugar Man" и "I Wonder", и "Coming From Reality".

По-късно Родригес напуска музикалната индустрия, за да заживее спокоен живот на работник в Детройт.

Той получава диплома по философия от Държавния университет "Уейн" и започва да се занимава с политика, включително с неуспешни кандидатури за кмет, градския съвет и щатския сенат.

Музикантът няма представа, че музиката му, и по-специално "Захарния човек", е намерила многобройни последователи в цяла Южна Африка по времето на апартейда, както и в Нова Зеландия и Австралия.

През 1979 г. той е озадачен, когато го канят да свири в Австралия, която посещава отново през 1981 година.

По-късно Родригес казва, че е смятал тези концерти за "странни случайности" и е бил озадачен, когато е видял, че хората могат да пеят заедно с него текстовете.

Освен това той има слабо публично присъствие и много от феновете му вярват на слуховете, че певецът е мъртъв.

Интернет променя живота на Родригес: дъщеря му Ева открива уебсайтове, посветени на баща ѝ, а феновете го издирват преди успешното му турне в Южна Африка през 1998 г.

"Казах му: "В Южна Африка ти си по-голям от Елвис", казва един от почитателите, Стивън Сегерман, в интервю за The Detroit News през 2008 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Култов сериал се завръща
Над 3000 нови думи има в българския език
Слави трябва да почерпи днес
Съвети как да спасим дрехите си от молците
Проблеми за едни, щастие за други. Ето какво вещаят звездите за д...
Гери Малкоданска се завръща с нов тв проект


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).