Пазарувай с кауза: Lidl дарява по 5 стотинки от всеки касов бон за фонда на инициативата "Ти и Lidl за нашето утре"

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:28
395
От днес до 27 октомври за всеки касов бон от извършена покупка в магазин на Lidl в цялата страна компанията дарява по 5 стотинки. По този начин клиентите на смарт ритейлъра имат възможност да помагат, докато пазаруват. Със събраните средства ще бъдат финансирани проекти на граждански организации, младежи,  журналисти и регионални медии в най-голямата социално отговорна инициатива на компанията "Ти и Lidl за нашето утре“. Размерът на фонда ще бъде обявен в началото на ноември.

Благодарение на "Ти и Lidl за нашето утре“, значими проекти с потенциал да трансформират местните общности получават нужната подкрепа и финансиране. През годините чрез инициативата са подкрепени множество каузи, които продължават да оказват дългосрочно положително въздействие.

Програмата е отворена за кандидатстване през платформата https://ti.lidl.bg  до 23:59 ч. на 31 октомври 2024 г. В нея могат да участват неправителствени организации, сдружения, фондации, организации с нестопанска цел, читалища, училищни настоятелства, младежи, журналисти и регионални медии, като подават своите проектни идеи за по-качествен и пълноценен начин на живот на местните общности в цялата страна в петте тематични области:  

 

#BeGreen  - Опазване на околната среда

 #BeLocal  - Култура, изкуство и историческо наследство

 #BeActive  - Активен начин на живот и граждански активизъм

 #BeFair - Социално равенство и приобщаване

 #BeVocal - Медийни и журналистически проекти.

 

Максималният размер на финансиране ще бъде разпределен по следния начин: граждански организации – до 15 000 лв., младежки групи – до 5000 лв., регионални медии – до 7000 лв., и журналисти – до 3000 лв.

Всеки постъпил проект ще премине през три етапа на оценяване – административно оценяване, външна експертна оценка и оценка от служители на Лидл България. Одобрените проекти ще бъдат оповестени през януари 2025 година.

За "Ти и Lidl за нашето утре“

"Ти и Lidl за нашето утре“ е най-голямата социално отговорна инициативата на Лидл България. Програмата се реализира в партньорство с Фондация "Работилница за граждански инициативи“,  Български дарителски форум и Асоциацията на европейските журналисти – България.

В първите шест издания на инициативата от 2017-та година Lidl финансира 155 вдъхновяващи граждански идеи с общ фонд от 1 280 000 лева. Те обхващат различни сфери като образование, околна среда, култура и историческо наследство и са достигнали до близо половин милион души в 66 града и села в цялата страна.

Повече информация за инициативата може да откриете на www.ti.lidl.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Важно е да следим състоянието на кръвта си
Видове ориз и ползите от тях
Ако това ви се случва през нощта, трябва да се притеснявате
Окончателно са аут от bTV!
Джийзъса става водещ
Губят ли полезни свойства замразените храни?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).