Пак организират седмица на украинската култура

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:06 / 11.08.2009
840
През м. юли 2008 г. Сдружение „Диаспора Украйна" - гр. Бургас с подкрепата на Община Бургас организира „Седмица на украинската култура" с основен акцент изложба на картини на съвременни украински художници.

Продължавайки доброто партньорство и тази година в Бургас ще се представи изложба живопис с участие на автори от Украйна и Беларус. Събитието ще е във връзка с честването на 18 години от независимостта на Република Украйна, обявена на 24.08.1991 г.

Културната инициатива се осъществяват със съдействието на Община Бургас и Украинското консулство, а организатор на мероприятията е сдружение „Диаспора Украйна" - гр. Бургас.

На 12 август 2009 г. от 18.00 часа в Бургаски свободен университет ще се открие изложба, в която ще вземат участие Председателят на съюза на художниците в Лвов Олег Микита и колегите му Димитро Хунтс, Александър Николаевский, Олга Падовска, Игор Гавришкевич, Стефан Шкира, Елена Кормухина, Олга Лукивска. Специалното участие в изложбата е на художничката Емилия Михайлик от Беларус.

На събитието ще присъстват Генералният консул на Република Украйна във Варна г-н Володимир Пасичник и началникът на областния отдел „Култура и спорт" на гр. Лвов Галена Дорошчук.

Експозицията от картини ще остане в Бургас до 17 август.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).