Откриват музей под водата в Царево

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:49 / 02.06.2012
984
Музей под водата ще бъде една от новите атракции на Царево. Той ще бъде разположен в близост до параклиса "Успение Богородично" на скалистия бряг.

На дъното ще бъдат поставени статуи и фигури, изработени от българските автори, които творят в пленера "Огън и море". Покана за кръгче около подводните красоти днес получи вицепремиерът Симеон Дянков от кмета на Царево Георги Лапчев по време старта на старта на ремонта на пътя до Резово. Дянков обясни, че не се гмурка, но ако се наложи, би се пробвал да сложи маска и шнорхел. Той обеща да покани на откриването шефа на НИМ Божидар Димитров, който има опит в гмуркането.

Първите гости на подводната експозиция ще бъдат кметът на морския град и неговите колеги от общината, заяви самият Лапчев днес. Артистичният пленер се провежда до 3 юни в Царево. Десет популярни лица вдъхновяват творци - художници и склуптори. Идеята е част от произведенията, които ще бъдат създадени тези дни, да бъдат спуснати и под водата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Кейт Мидълтън направи първата си публична поява след края на хими...
Днес е подходящ ден да изхвърлите ненужното от дома ви
Денят за всеки според зодията
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи
Нова звездна сватба на хоризонта
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).