Откриват модернистична изложба в БСУ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:00 / 08.04.2010
712
Модернистична изложба ще бъде открита тази вечер в атруима на БСУ. В нея ще бъдат представени творби, създадени съвместно от художници и занаятчии от четири европейски града - Бургас, Барселона /Испания/, Флоренция /Италия/ и Лимож /Франция/.

Произведенията са създадени в рамките на европейски проект, носещ името "Иновативно занаятчийство" („INnovative HANDicraft" / "In Hand").

Проектът, спечелен от община Бургас започна през 2008 година, като Бургас работи в партньорство с италианската община Флоренция и много културни и образователни институции. В експозицията, която ще остане до 25 април в атриума на Бургаския университет участват бургаските художници Георги Динев, Анна Михайлова, Атанас Стоянов и занаятчиите Людмила Кутиева /стъклопис/, Станко Киров /плетене на ракита/ и Митко Адамов /дърворезба/. Изложени са и произведения на техни чуждестранни колеги, като част от проекта.

Всички те са обединени в арт инсталациите по „In Hand" .

Предисторията: Първоначално в края на 2008 и началото на 2009 година бяха проведени След няколко работни срещи, в рамките на които участниците в "In Hand" обмениха опит и идеи.

Същинската част от изпълнението на проекта - паралелно реализиране на четири арт инсталации - съответно в Бургас, Барселона, Лимож и Флоренция започна в края на миналата година. Основно изискване към произведенията беше те да обединяват в едно изкуство и занаяти. Четирите творби бяха завършени до края на 2009-та. Oт началото на тази година те се представят в рамките на пътуваща изложба, която стартира през февруари от Барселона, през март посети Лимож, а след гостуването си тук, предстои да бъде показана и във Флоренция. До момента модерната експозиция се радва на огромен интерес. Показвайки по-различен, съвременен тип изкуство, очакванията са тя да бъде атрактивна и за бургаската публика.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мери Бойс Бенд представят видеото към песента "Здравей" тази вече...
Уил Смит празнува
Сиромахов: Някои хора заслужават уважение, а други – не
Кои са сутрешните практики за контрол на кръвното налягане?
Водеща в bTV: Измина най-трудният и най-самотният месец в живота ...
Милко Калайджиев на 73: Пее легендарни песни и е откривател на на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).