Откриха шестите национални празници на младежкото театралното изкуство

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:49 / 29.04.2010
605
Вчера, 28 април се състоя официалното откриване на VI-те Празници на младежкото театрално изкуство „Бургаски изгреви". Събитието се състоя от 18 часа в зала "Куклен театър - Бургас". Областният управител Константин Гребенаров изпрати поздравителен адрес до Емануил Арнаудов, създател и директор на фестивала, в който изказа своите пожелания за успех на форума. Началото на театралните празници бе обявено от Елка Василева, представител на Община Бургас, която от името на кмета Димитър Николов, поздрави организаторите, участниците и гостите на фестивала.

Пролетният етап на Театралните празници ще се проведе в рамките на три дни - 28, 29 и 30 април. На сцените на "Куклен театър - Бургас" и Драматичен театър „Адриана Будевска" ще се представят 21-а театрални постановки, изпълнени от 18 детски и младежки театрални формации от цялата страна. В лятното му издание, което ще се проведе от 9 до 15 август, ще вземат участие театрални състави от съседни балкански страни и страни-членки на Европейския съюз.

По време на фестивала е предвидена богата съпътстваща програма, включваща творческа среща-разговор върху проблемите на любителското театрално изкуство, дискусионно студио, практикуми, изложба, посветена на 75 години от рождението на композитора Константин Ташев, карнавално шествие и поздравителен концерт.

Младежките театрални празници се провеждат под егидата на Областния управител на Бургаска област, със съдействието на Община Бургас, Регионален инспекторат на Министерството на образованието, младежта и науката, Регионален експертно- консултативен център „Читалища", Драматичен театър „Адриана Будевска" и Куклен театър- Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мери Бойс Бенд представят видеото към песента "Здравей" тази вече...
Уил Смит празнува
Сиромахов: Някои хора заслужават уважение, а други – не
Кои са сутрешните практики за контрол на кръвното налягане?
Водеща в bTV: Измина най-трудният и най-самотният месец в живота ...
Милко Калайджиев на 73: Пее легендарни песни и е откривател на на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).