Откриха изложба "Лято 2010" в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:43 / 09.09.2010
1119
"Лято 2010" се казва изложбата на децата от Център за работа с деца на улицата" и "Център за обществена подкрепа" към Комплекс за социални услуги за деца и семейства- община Бургас към НЦСР. Тя включва около 50 картини пана, рисувано стъкло и керамика, апликации, глина и моделин изработени през летните месеци от 30 деца. Използвани са различни техники предложени на децата от артпедагога Яна Искрова, която работи в артателието на центъра.

Директорът на "Центъра за работа с деца на улицата", Таня Колева каза, че през цялото лято децата са имали групови занимания с цел да се осмисли свободното им време и настоящата изложба е завършек на лятото с цел да ги мотивира да бъдат по-активни през учебната година. През лятото децата са посетили зоологическата градина в Айтос и етнографски комплекс Генгера, гледали са спектакъл на "Цирк Балкански", имали са възможност да развият умения за ориентиране в града работейки с карта на града и много други разбира се. Утре те ще посетят Природозащитен център Пода край Бургас, за да се запознаят с биоразнообразието на защитената местност. Всички деца получиха днес грамоти за своето отлично представяне. Сред посетителите на изложбата освен деца имаше и много родители.

Източник: Агенция "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).