"Островът" на Камен Калев с безплатна прожекция в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:06 / 30.07.2012
1019
След представянето си на кинофестивала в Кан, Сараево и София през миналата година и скорошната официална премиера на филма в Париж (11 юли 2012), този романтичен и символично определящ себе си "бургаски филм" се завръща в Бургас и то с безплатна прожекция за всички бургазлии.

"Островът" е заснет основно на о-в Света Анастасия в бургаския залив, през лятото на 2010г. Останалата част от снимките са направени в Бургас, Париж и София. В главната женска роля е световноизвестната френска актриса Летисия Каста, която също прекара лятото на 2010 в Бургас заедно с екипа на филма . На французойката партнира датчанинът Туре Линдхардт (Ангели и Демони), а също така и друг известен бургаски актьор, Руси Чанев. Във филма ще видим още Бойка Велкова, Михаил Мутафов, Любен Дилов-син, Део и Иван и Андрей.

Камен Калев е роден в Бургас през 1975г. След като завършва френската гимназия ГРЕ ‘'Георги Сава Раковски'' той заминава за Париж, където завършва филмовата академия " Ла Фемис'
Камен Калев е добре познат във Франция и заради своя пълнометражен дебют "Източни Пиеси", който стана първия български филм попаднал в селекцията на кинофестивала в Кан от двадесет години насам, а малко след появата си той беше отличен във над десет международни фестивала.

Бургазлии ще видят "Островът" в петък 03 август 21 ч. на площада пред хотел България.

За повече информация посетете официалния сайт на филма
www.theislandmovie.com


Виж коментарите (1)
Още новини от Любопитни новини:
Кейт Мидълтън направи първата си публична поява след края на хими...
Днес е подходящ ден да изхвърлите ненужното от дома ви
Денят за всеки според зодията
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи
Нова звездна сватба на хоризонта
Трите зодии, които ще останат под пари през октомври


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).