Остават броени дни до откриването на първия Фестивал на виното в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:29 / 14.07.2014
1227
Жителите на южния черноморски град и неговите гости ще бъдат приятно изненадани от възможността да дегустират най-новото от продукцията на водещи български производители и вносители на вино от 31 юли до 3 август в Морско казино - Бургас, зала "Георги Баев".

Винарски изби като "Едоардо Миролио", "Изба Карабунар", "Мараш", "Братанови", "Стримон" - Левуново, "Мидалидаре Естейт", "Винпром Пещера", "Съединение", "Тера Тангра", "Дивес Естейт", "Даробас", "Вила Юстина", "Винекс Славянци", "Черноморско злато", "Марян", "Винзавод" АД - Асеновград и други ще пълнят чашите и душите на гостите на Фестивала и ще демонстрират изключителните качества на вината родно производство.

"Нашите вина са на високо ниво. Избите произвеждат по-малки количества, но със специфични качества, характерни за отделните региони", категоричен е Радослав Радев, председател на НЛВК.

Ценители на хубавите вина ще могат да се убедят в безспорните качества на различните марки и видове вина на всекидневните дегустации на Фестивала, включително и да опитата наградени продукти от международни конкурси за вина и спиртни напитки. Винарските изби ще представят и актуалните и все по-търсени в последните години биовина представени от "Жизайн" ЕООД.

Българските винопроизводители ще премерят сили и с вносни аржентински, австралийски и чилийски вина представени от "Перно Рикар България" и "Профтрейд ".

Своите оценки за качествата на различните видове и марки вина ще дават посетителите на "сляпата дегустация" в рамките на конкурса "Продукт на потребителя" - част от програмата на Фестивала.

Майсторски клас "Местни сортове вина, представени на Винобалканика 2014" ще проведе инж. Станимир Стоянов, председател на Съюза на енолозите в България

За първи път и специално за Фестивала на виното - Бургас 2014 шеф Петър Йоргов ще презентира за гостите на събитието готвене с Big Green Egg и месните продуктите на "Ви Винеда". Big Green Egg e универсално барбекю за открито готвене с много повече възможности, отколкото всички други конвенционални готварски печки за приготвяне на всички видове блюда - от мезета до предястия и десерти.

Работното време на Фестивала на виното - Бургас 2014 ще бъде от 15 до 23 часа.

Фестивалът се провежда под егидата на Община Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Честото изправяне на коса увеличава риска от рак
Какво е бронирано кафе и защо хората го пият?
Ивонне със скандални разкрития за Марио
Дъщерята на Ахмед Доган закъса
Противоречивата чорба – за едни е любимо ястие, други потръпват с...
Делян Пеевски: Хората не трябва да гледат този срам! Карат се кой...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).