Община Несебър ще заложи на социалната политика при подготовката на бюджета за 2011 година

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:10 / 24.11.2010
415
Община Несебър залага изключително много на социалната политика, коментира Иван Гургов, зам.-кмет по бюджет и финанси на Община Несебър. Приоритет на общинското ръководство са детски градини и училища, заделят се и средства за определени категории болни. По думите на Гургов общинското ръководство ще следва тази линия и при изготвянето на бюджет 2011. Според него част от капиталовата програма за 2010 година ще се прехвърли за следващата година. Това са преходни обекти, които ще прехвърлят за следващата година.

"Имаме доста важни обекти, които са обществено значими като улиците в квартал "Черно море", това е цял квартал, които няма грам улица. Както и имаме изграждане на здравни къщи в определени населени места, нови кметства, ремонти на училищата", коментира зам.-кметът. Това, което получаваме от държавата е около 10% от бюджета ни, посочи още той. Надяваме се държавата да отпусне повече пари за капиталови разходи, допълни Гургов. Срещата с хората по въпросите на бюджета са целеви. "Регулярно ръководството си прави срещи с населението по места, където също се поставят въпроси, но те намират отражение точно в бюджета. От предложенията на хората зависят най-вече капиталовите обекти, които ще залегнат в бюджета. Община Несебър има доста европейски проекта, по които е кандидатствала, досега се оформят два проекта, че имат сключени договори, надяваме се да успеем да ги реализираме. Два проекта за община Несебър са малко", категоричен е заместник кметът.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Народният театър "Иван Вазов" среща публиката със световното изку...
Цитиридис: Сам се прецаках
Експертиза посочва държал ли е пистолет Христо Шопов по време на ...
Галена ляга под ножа
Губят ли хранителните си свойства продуктите, които съхраняваме в...
На 79 звезда от култовата група АББА се ожени за 51-годишната си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).