Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Община Несебър откри "Есенни пасажи"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:24 / 02.11.2013Коментари (0)1207
©
На 01.11.2013г. в Ритуална зала "Сочи" в Стария град, община Несебър официално откри Рибния фестивал - "Есенни пасажи". Празникът ще трае 3 дни (1,2,3 ноември), като ще предложи на посетителите си интересна програма от събития - базар на прясна черноморска риба, разходка с лодки и корабчета, рибни специалитети, кулинарни изкушения и майсторски съвети, морски риболов и др., като фестивалът ще се проведе на Морската гара. Това е първо негово издание и се очаква да стане традиционно занапред. Гости на срещата бяха - г-н Николай Димитров - кмет на община Несебър, Илияна Йотова - Евродепутат и член на Комисията по рибно стопанство, Заместник министъра на Министерството на земеделието и храните г-н Явор Гечев, д-р Йордан Господинов Председател на Асоциацията на производителите на рибни продукти - БГ ФИШ и Областния управител на Област Бургас Павел Маринов.

Срещата откри г-н Николай Димитров като подари изключително красив плакет със символите на Несебър на г-ж Йотова. В последствие се обсъдиха въпроси, касаещи нашето Черноморие, добрите новини, както и тези за последиците от неговото замърсяване. Стана ясно, че има идея за Консултативен съвет за Черно море, одобрен от Европейската комисия, като е необходимо да се избере къде да е неговото седалище. Последва презентация от д-р Йордан Господинов на тема "Рибарство - риболов, аквакултури, преработка и търговия. Възможности за развитие в региона на Черно море", последвани от малко информация за организацията БГ ФИШ. Г-н Господинов засегна въпроси относно черноморската риба, риболовните кораби, рибопреработвателите, възможностите и перспективите от развитието на рибното стопанство както за хората, занимаващи се с тази дейност, така и за България. В края на изказването му беше представена Емилия Стойчева, която също представи кратка презентация на обучението и дипломната си работа в Гърция, а след това се даде възможност за въпроси от страна на гостите. Като завършек официалните лица се отправиха към Морската гара, за да посетят корабчетата, базара на прясна черноморска риба, както и щанда за рибарски принадлежности, които вече се разглеждаха от най-нетърпеливите ценители на рибата и риболова.

Краят на днешната програма беше съпътстван от изпълнение на групата за стари градски песни - "Блян", след което се откри изложба-базар на произведения на изкуството - "Арт-риболов" с картини от местни художници.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: