Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Няма качествен ол инклузив под 80 - 90 лева на ден, според браншовици
Автор: Екип Burgas24.bg 15:54 / 03.08.2011Коментари (0)738
©
Оферта ол инклузив за 30 - 35 лева на ден в 3-, че дори 4-звезден хотел. Звучи подозрително, и то с основание, но подобни оферти и в момента има на пазара, и то за утвърдени комплекси като Албена и Златни пясъци.

Ако се използват качествени храни, но по-евтини, и по-приличен алкохол, не толкова разреден, по-ниско категорийните хотели могат да си позволят оферти за 30 лева на ден, твърди членът на управителния съвет на Варненската туристическа камара доц. Стоян Маринов. По думите му хотелите, които предлагат качествен ол инклузив, обаче не могат да държат прекалено ниски цени. За нормална цена на офертите по Златни пясъци той посочи 80 - 90 лева на ден. В активния сезон в Ривиера стойностите стигат и до 140 лева на нощувка, добави браншовикът.

Бърза справка в интернет пространството показва, че в момента офертите, които се предлагат за курортните комплекси край Варна, стартират от 30 лева. Как се поддържа тази ниска цена?

Имам информация, че в хотелите на Златни пясъци се предлагат кюфтета и кебапчета, които се купуват за 22 стотинки на бройка, заяви в началото на сезона Джани Шарков, шеф на една от туроператорските фирми в региона, пред председателя на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров. Според него туроператорите притискат непрекъснато хотелиерите да предлагат все по-ниски цени и те няма как да доставят качествена храна на тези нива. Основно това се отразява и на напитките, където рядко не се залага на разреден или фалшив алкохол. На мнението му остро се противопостави бившият председател на съюза на хотелиерите на Златни пясъци Георги Щерев. В своя защита той цитира класацията на "Билд", според която България е номер едно не само по цена на услугите, но и в съотношението им с предоставяното качество.

В евтините оферти има минимума, отбеляза Маринов. Той посочи, че не може да не се отчете фактът, че като се съберат повече хора на едно място и като се отрупа масата с по-евтини неща, които са характерни за сезона, тогава те хапват по-малко, което много от представителите на бранша напоследък забравят.

Евтиният ол инклузив обаче е като захарния памук - плащаш малко, получаваш нищо, отбеляза браншовикът. Обикновено той се прави с храни с изтекъл срок на годност и с фалшив алкохол. Така можеш да го докараш до себестойност от 5 - 6 лева на ден и да пуснеш оферти за 12-15 лева, като се калкулират в тях и останалите разходи, и дори ще има 2 - 3 лева печалба, пресметна Маринов.

Според него обаче хотелите с този тип политика вече са останали много малко и са изключение от масовата картинка по морето. Причината е засиленият контрол през това лято от страна на отговорните институции.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Български тенис
Катастрофи в България
Отношенията София-Скопие
Международен технически панаир 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: